Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Csobbanhatunk az adai Tisza-parton is

2022.06.22
15:58
2022.06.22
16:20
Forrás
Pannon RTV
Várja a napozni és az úszni vágyókat az adai Tisza-part is. A helyi kempingben is állnak már a sátrak és a hálókocsik. Sok család pihen a folyó mellett.

Több mint 60 éve létezik az adai kemping. A hatalmas fák lombjai alatt számos család tölti a nyári hónapokat. Az idény június elejétől szeptember végéig tart.

Lukity Zsolt, az adai kemping felügyelője:
„-Jelenleg lent van 70 egység, közel 100 egység szokott, lent lenni, szóval száz család.
-Mit szoktak itt csinálni a családok?
-Leginkább rostélyozás, tárcsázás, malac, bárányforgatás ilyen kerti sütögetések, amik otthon is zajlanak. Itt a Tisza-parton ez a levegő mellett más, sokkal jobb.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ada Önkormányzata, valamint a helyi közösségek sok erőfeszítést tesznek annak érdekében, hogy a Tiszát kedvelők a legnagyobb kényelemben pihenjenek. Megtisztították már a folyópartot, valamint padokat, napernyőket helyeztek ki. Az előszezon májusban elkezdődött.

Varga Elfride, titkár, II. Helyi Közösség, Ada: „Parkolót formáltunk. Zúzott kővel bevontunk egy részt, hogy meg lehessen állni autóval. Igyekszünk, mivel sokan használják a kemping részt és nagyon népszerű a kikötőrész is, ahol csónak megőrzésre van lehetőség, és nagyon sokan vannak ott is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A part karbantartását az önkormányzat vállalja a strandidényben. A munkában kiveszik részüket a helyi közösségek és önkéntesek is.

Dragin Zoran, titkár, I. Helyi Közösség, Ada: „Mi most készítettünk egy lépcsőt, hogy könnyebben lehessen megközelíteni a partot, mivel az meredek, és ez gondot okoz az idősebb embereknek. Ezért is lett elkészítve a lépcső és egy kis móló. Karbantartjuk a teljes strandot, traktorokkal lazítjuk fel a földet, a homokot, hogy könnyebben lehessen rajta járni. Rendszeres a fűkaszálás, ez minden hónapban megtörténik. Szemétszedés is történt két munkaakcióban, ily módon is hozzájárulunk a part tisztaságához.”

A homokos partszakasz igen kedvelt a napozók és a fürdőzők körében. A folyóvizek azonban kiszámíthatatlanok, a víz nem átlátszó és erős a sodrása is, ezért vigyázzunk fürdőzés közben - figyelmeztetnek a szakemberek.

Ada
Tisza-part
Kemping

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:09

A szeretetet is beledagasztják a buckai lángosba

Tíz év alatt több mint tízezer kisütött lángos, és a bevételből megvalósított megannyi segítség a hátrányos helyzetűeknek és a rászorulóknak. Ez az idén jubiláló tizedik buckai jótékonysági lángosfesztivál eredménye.
08:04

Tombol a kánikula

Továbbra is tombol a kánikula térségünkben. Július 6-ig, jövő hét szerdáig hőségriadó van érvényben Szerbiában - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
21:34, Frissítve: 08:12

A héten +6 és +4 dinár

6 dinárral kell többet fizetni mától a dízelért és 4-gyel többet a benzinért Szerbiában - közzétették az elkövetkező egy hétben érvényes üzemanyagárakat.
20:40, Frissítve: 08:11

Csaknem 40 fokkal köszöntött be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.