Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csodafánkokat készítettek a gyerekek az óbecsei Lurkóházban

2021.10.12
17:56
2021.10.12
18:05
Forrás
Pannon RTV
A fánkokat, a csokoládékat és a díszítéseket ajándékba kapta a Lurkóház egy sütödétől.

Jótékonysági akciót tartottak az óbecsei Lurkóházban. A VMSZ Ifjúsági Fóruma óbecsei helyi szervezetének az aktivistái fánkdíszítésre invitálták a gyerekeket. A díszes sütemények egy részét boldogan elfogyasztották, a többit pedig hazavitték.

Csokoládét olvasztottak, majd fánkot mártogattak bele a fiúk az óbecsei Lurkóházban.

Rácz Krisztián: "Először elvettük a csokit, betettük a mikróba, megolvasztottuk, kitettük, összekevertük, aztán átraktuk az asztalra, a fánkot belemártottuk."

Fánkot már ettek a gyerekek, de most először díszíthették ki ezt a finomságot. Azt, hogy mi kerüljön rá, mindenki tetszése szerint dönthette el. A gyerekek alaposan megpakolták a fánkokat ehető díszekkel.

Pannon RTV

Menyhárt Rudolf: "Ilyen kicsi cukrokkal, csokival, keksszel meg ilyen szép virágokkal."

Gál Lea: "Nem tudom most a nevüket, gyurmafélék, de nem gyurmák, ehetők, masnik is vannak, szívecskék meg virágok."

A fánkokat, a csokoládékat és a díszítéseket ajándékba kapta a Lurkóház egy sütödétől. A tulajdonos, Koós Csilla ezzel szerette volna megörvendeztetni a gyerekeket.

Koós Csilla, a VMSZ Ifjúsági Fórumának tagja: "Az ötlet onnan jött, hogy nemrégiben volt egy gasztrofesztivál, és nagy érdeklődést láttam a gyerekek részéről a fánkok iránt, láttam, hogy nekik nagyon tetszett ez az egész, és úgy gondoltam, hogy valamilyen foglalkozást kellene nekik csinálni, ahol ki tudnak kicsit bontakozni, ami a díszítést és a kreativitást illeti."

Pannon RTV

A Lurkóház védencei az intézményben főleg tanulnak és játszanak. A vendégeknek és a szokatlan programoknak mindig nagyon örülnek.

Boarov Diana, az óbecsei Lurkóház megbízott házfelelőse: "Minden egyes ilyen külsős program nagy örömet jelent számukra, hiszen új arcokkal, illetve új programokkal ismerkedhetnek meg."

Az ebédig példás önfegyelemről tettek tanúbizonyságot a gyerekek – a fánkok érintetlenül hevertek a tányérjaikon. Ebéd után egy részét megették, a többit hazavitték.

Lurkóház
Óbecse
fánk
gyerekek

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.