Ugrás a tartalomra

Csökkent a kórházban kezelt fertőzöttek száma Zentán

2021.11.10
21:54
Forrás
Pannon RTV
Kis mértékben, de stabilizálódott a járványhelyzet Zentán, valamelyest csökkent a vizsgálatra érkezők és a kórházi ellátásra kerülők száma - jelentette ki a Közügyekben dr. Csáki Beáta, az intézmény igazgatója.

88-ról 55-re esett vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma - tette hozzá.

Az oltási kedv a Tisza menti kisvárosban is megnőtt, ehhez sajnos az is hozzájárulhatott, hogy fiatalok is áldozatául estek a kórnak - fogalmazott a közkórház vezetője.

Zentán az egészségházban oltanak, aki meg szeretné kapni a vakcinát, be kell jelentkeznie, és néhány napon belül felkeresik. A Tisza-parti községben 2 fajta oltóanyag érhető el, a Pfizer és a Sinopharm. Moderna még nincs, de amint megérkezik, értesítést adnak ki.

Az eddigi szigorítás az igazgatónő szerint nem elegendő.

A koronavírus szövődményei szinte minden szervrendszert érinthetnek. A betegség átvészelése után is jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

„Ami jellemző, a fáradékonyság, a mellkasi szorítás, hátfájdalom, tudatzavar, memóriazavar, ködös elme, nagyon sok embernél depresszió is jelentkezhet, valamint azok a betegek, akik a covid-részlegeken feküdtek, ott voltak gyógykezelve, sok mindent láttak, és másképp élték át ezt a helyzetet, vannak olyanok, akiknél öngyilkossági hajlam is jelentkezhet, álmatlanság, a gyógyulás után, valamint ritmuszavar, vérnyomás-ingadozás, emésztési panaszok.”

Zenta
Csáki Beáta
Zentai Közkórház

Most

Népszerű