Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Díjazták az értékes ténykedőket Magyarkanizsán

2018-10-20
16:37
2018-10-20
20:23
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai önkormányzat ünnepi díszülésén átadták a nyilvános elismeréseket. A Városháza dísztermében bemutatták az elmúlt év eredményeit, programjait, beruházásait és fejlesztéseit.

Hat községbeli polgár részesült köszönő oklevélben, köztük Vörös Anna könyvtáros, aki az elmúlt több mint 30 évben önzetlenül ösztönözte olvasásra, tanulásra különböző programjain keresztül az iskolás gyerekeket. Vörös Anna, díjazott, Magyarkanizsa: „Meglepődtem, amikor értesültem arról, hogy engem erre a díjra javasoltak, mert azt gondoltam, hogy a szorgalmas, becsületes munkát nem kell külön díjazni. Úgy gondolom, hogy amit eddig elkezdtem, azt a továbbiakban is folytatom, ami nekem egyáltalán nem megerőltető, hanem inkább örömet jelent.”

Pro Urbe-díjban Kenyeres Ivanaka részesült, aki az oktatás és a művelődés terén végzett több mint 50 éves aktív munkájáért érdemelte ki a kitüntetést. Kenyeres Ivanka, Pro Urbe-díjas, Kispiac: „Rettenetesen nagy megtiszteltetés. Nagyon boldog vagyok, hogy nagyon sok ismerősöm is örült neki, és azt kívánom mindenkinek, aki törekszik, és aki szereti a saját városát, és szeret a kultúrában, vagy bármilyen téren segíteni, csinálja meg. Igaz, hogy már idős vagyok, de lehet, hogy annál nagyobb öröm részemre, hogy ezt a Pro Urbe-díjat kaptam.”

A köszönő okleveleket és a Pro Urbe-díjat Kravić Miloš, a Képviselő-testület elnöke és Fejsztámer Róbert polgármester nyújtotta át. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Már csak a díjazottaink munkásságán keresztül is látszik, hogy mennyi mindent tesznek minden nap a közösségért, a cégükért, a magyarkanizsaiakért, tehát egyszerűen mindig lehetne valamit találni, minden nap lehetne találni egy értéket, amit meg tudnánk mutatni, és ezek a község-napi ünnepségek pont erre szolgálnak, hogy ezeket az értékeket megpróbáljuk megkeresni és megmutatni.”

Az ünnepélyes ülésen 100 ezer forint támogatásban részesült Rekecki Vivien magyarkanizsai diák, akit a felsőzsolcai testvértelepülés képviselő-testülete jutalmazott meg eddig elért kitűnő tanulmányi eredményeiért.

Magyarkanizsa
község napja
díszülés
Pro Urbe-díj
Fejsztámer Róbert
Vörös Anna
Kenyeres Ivanka

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.