Ugrás a tartalomra
Díszülés résztvevői
Pannon RTV/Csipak Edvin

Díszüléssel ünnepelték Törökkanizsa napját

2018-06-21
16:54
2018-06-22
01:05
Forrás
Pannon RTV
Díszüléssel és szórakoztató műsorral ünnepelték Törökkanizsa napját, melyet hagyományosan június 21-én, a tiszavirágzás idején tartanak. Az ünnepséget a képviselő-testület üléstermében tartották.
Díszülés

A város képviselői nyilvános elismerésben részesítettek több, a sport, a mezőgazdaság és a kultúra területén tevékenykedő személyt, akik munkásságukkal hozzájárultak a közösség fejlődéséhez. Közéjük tartozik Vas János földműves, aki Rábéról érkezett az ünnepségre. „Kissé meglepett, hiszen én huszonhét-huszonnyolc éve vagyok földműves. Szerintem ez nem egy elismerés a múltért, hanem egy előleg a következő eredményekért, hogy így mondjuk, mivel a földművesek mostani helyzete elég nehéz ebben az országban.”

Oklevél Romhányi Ibinek

Posztumusz elismerést kapott Romhányi Ibi színésznő, Törökkanizsa egyik meghatározó egyénisége, akit unokahúga, Domonkos Romhányi Laura képviselt. „Nagyon örülök. Nagyon-nagyon fontos az életemben az én nagynéném. Nekem elsősorban barát volt. Nagyon sokmindent meg tudtunk beszélni, és így került az életembe a színház, a művészet. Kiskoromtól kezdve nagyon szeretem a művészeteket, és azóta is így van.”

Törökkanizsa KKT épülete

Újhelyi Nándor kiemelte beszédében, hogy idén jubileumi évet is ünnepelnek egyben, több szempontból is, mivel 265 éve alapították meg Józseffalvát, valamint 115 éve épült a mai önkormányzat épülete. Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „A kétezres politikai választások után az akkori képviselő testület úgy döntött, pontosan 2003-ban, hogy a község napja június 21.-e, a nyár első napja legyen. Közel van a Tisza virágzása, másrészt pedig ez egy ideológiamentes dátum, úgyhogy mindenki számára többé-kevésbé elfogadható.”

Az ünnepi műsort a Jovan Jovanović Zmaj általános iskola diákjainak verses szavalatai, valamint az általános zeneiskola növendékeinek játéka tette színesebbé.

Törökkanizsa
ünnep
díszülés

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.