Ugrás a tartalomra

Döntöttek Szabadka város díszpolgári címéről (videó)

2017.06.08
11:41
Ma döntött az ítélőbizottság Szabadka város díszpolgári címéről, valamint a Pro Urbe és a Bodrogvári Ferenc-díjak odaítéléséről
Ma döntött az ítélőbizottság Szabadka város díszpolgári címéről, valamint a Pro Urbe és a Bodrogvári Ferenc-díjak odaítéléséről. Az idén Dr. Andrija Peić Tukuljacnak ítélték a díszpolgári címet, a bunyevác közösség megőrzéséért és megerősítéséért tett erőfeszítéseiért. A címet szeptember elsején, a város napján adják át a Pro Urbe-díjakkal együtt. Pro Urbe-díjat idén Paskó Csaba, kelebiai plébános, tanár, karnagy, Vékony Lajos, keramikus és Ivan Šarčević, képzőművész kap.Bodrogvári Ferenc-díjban idén hárman részesülnek, közülük Pesti Emma és Kozma Laura magyar anyanyelvű alkotók. Ezek a díjak június 22-én kerülnek átadásra, Bodrogvári Ferenc születésnapján.szabadka_pro urbeHorvát Tímea, alpolgármester, Szabadka (VMSZ): „A bizottságnak az álláspontja a Pro Urbe-díjra vonatkozóan mind a három jelölt személyében az volt, hogy az eddigi életútjukon és munkásságukon keresztül tényleg Szabadka város népszerűsítéséhez, hírnevéhez, anyagi és szellemi gyarapításához járultak hozzá, és ugyanezek a szempontok vonatkoznak ezeknek a díjaknak az odaítélésére is és hogyha még hozzátehetném az, hogy ha összegezzük a díjak odaítélését, akkor nagyon büszkén elmondhatjuk, én, mint a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője is, és a vajdasági magyar közösség része, hogy a három pro Urbe-díjból két, vajdasági magyar közösségből származó, kimagasló tevékenységgel és eredményeket elért díjazottunk van.”Szabadka
diszpolgári cím
Pro Urbe-díj
Bodrogvári Ferenc-díj
Dr. Andrija Peić Tukuljac

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.