Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Dr. Pásztor Bálint: Megvédjük épített örökségünket!

2021-02-18
14:48
2021-02-18
19:20
Forrás
Facebook/ Dr. Pásztor Bálint
Megvédjük épített örökségünket! - írja közösségi oldalán Dr. Pásztor Bálint. Szabadka Város Képviselő-testületének VMSZ-es elnöke hozzátette, ebben maradtak a város polgármesterével.

A napokban került közvitára a kettes övezet részletes szabályozási terve, amit partnereinkkel együtt nem tudunk támogatni - írja a VKT elnöke. Dr. Pásztor Bálint szerint a tervet olyan emberek készítették, akiknek nem a szabadkai épített kulturális örökség az elsődleges, hanem az ingatlanberuházás. A poszt szerint a Gombkötő utcában nem épülhetnek háromemeletes tömbházak. Közösen megakadályozzuk, hogy a Rudics és a Petőfi Sándor utcában, valamint a Zsinagóga-téren álló, szabadkai szellemiséget magukban hordozó épületeinket rideg, üvegfalú, acélvázas, többemeletes épületek váltsák fel - emeli ki a VKT elnöke.

Dr. Pásztor Bálint szerint épen ezért a kettes övezetre a várost jól ismerő szakemberek bevonásával egy új részletes szabályozási tervet fognak kidolgozni a közeljövőben. A posztban dr. Pásztor Bálint hangsúlyozza, támogatják a város fejlődését, de úgy, hogy megmaradjon a város arculata, mert ennek köszönhetően vagyunk csak megkülönböztethetőek másoktól, Szabadka így tud versenyképes idegenforgalmi tartalmakkal is szolgálni.

Dr. Pásztor Bálint
megvédjük
épített
örökség
Szabadka
VKT
Városi Képviselő-testület

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.