Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint a nagyléptékű fejlesztésekről Palicson és Szabadkán

2021.01.12
11:37
2021.01.12
18:11
Forrás
Pannon RTV
Nem csak az aquaparkban bízik a városvezetés, amikor azt szeretné, hogy Palics visszanyerje fürdővárosi jellegét. Szabadkán a Népszínház épülete idén év végére elkészülhet.

A legnagyobb léptékű fejlesztés Palicson jelenleg az aquapark kiépítése, de Szabadka városvezetése nem csak ezt tartja fontosnak a településen. Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke lényegesnek tartja azt, hogy a VMSZ vezetősége alá került a területet kezelő Palics Park Kft.. Ennek köszönhetően Palics fejlődése olyan irányba mozdítható el, ami visszaadná a település eredeti, fürdővárosi jellegét - részletezte a VKT elnöke a Pannon RTV megkeresésére. Ehhez hozzátartozik az aquapark mellett az emblematikus épületek állagmegőrzése és felújítása, valamint a tó vízminőségének javítása is. Dr. Pásztor Bálint kitért a Népszínház épületének felújítására, amelyre köztársasági forrásokból várnak pénzt.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Ana Brnabić kormányalakító, ma már miniszterelnök expozéjában az szerepelt októberben, hogy 2021 végéig befejezésre kerül a Népszínház építése. Nem látunk a jövőbe, és nem tudjuk, hogy a koronavírus elleni harc mekkora eszközöket emészt fel, de ebben a pillanatban én még bízom abban, hogy 2021 végére elkészülhet az épület végre.”

Szabadka Város vezetősége a polgárok egyéni és egyedi gondjainak megoldása mellett, amelyek egy-két házat vagy egy fél utcát érintenek, egy átfogó tervet dolgozott ki, amely a város teljes területén tapasztalt problémákat és igényeket öleli fel. Ennek alapja az a széles körű konzultációs kampány volt, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség folytatott az elmúlt évben a szabadkai helyi közösségek területein. Dr. Pásztor Bálint elmondta, komoly és konkrét tervek és elképzelések születtek fejlesztésekre, amelyek kulcsfontosságúak a polgárok számára. A szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke megkeresésünkre a palicsi aquapark építéséről, valamint az egykori fürdőváros épített örökségének megőrzéséről is nyilatkozott.

fejlesztések
beruházások
Szabadka
aquapark
Népszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.