Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint: Szabadka helyi közösségeinek arányos fejlődése a cél

2021.09.20
22:15
2021.09.20
22:23
Forrás
Pannon RTV
Folytatódhatnak a már megkezdett beruházások és új projektekre is jut pénz Szabadkán

Dr. Pásztor Bálint a Közügyekben hangsúlyozta a csatornahálózat bővítésének fontosságát. Ennek is köszönhető, hogy évről évre tisztább a Palicsi-tó vize. Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a palicsi wellness központ kiépítéséről is beszélt, aminek befejezéséhez mintegy 500 millió dinár hiányzik.

A városvezetés prioritása, hogy a különböző helyi közösségek arányosan fejlődjenek. Dr. Pásztor Bálint: „Már most folyamatban van a jövő évi költségvetés kidolgozása. Két szempontot kell figyelembe venni, egyrészt azt, hogy mire vannak érvényes elkészített tervek, tervdokumentációk, másrészt, hogy abból mit tudunk kiviteleztetni a jövő évben. Oda fogunk figyelni arra, hogy minél több beruházás kerüljön bele a jövő évi költségvetésbe, illetve ahogy azt a mandátum elejétől tesszük, hogy kiegyenlített módon fejlődjön a város, a peremváros és a város. Amikor én várost mondok, akkor közigazgatási értelemben az ide tartozó összes helyi közösséget is ide sorolom. Oda fogunk arra figyelni, hogy kiegyenlítetten fejlődjön a város, és ne az legyen mint korábban, hogy egy két helyi közösség favorizálva volt, és minden fejlesztés oda landolt.”

A szabadkai VKT elnöke beszélt a történelmi városmag megóvásáról. Kiemelte a Városi Könyvtáron és a Városházán hamarosan kezdődő munkálatokat.

Dr. Pásztor Bálint
Szabadka
helyi közösség

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.