Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Duális oktatás egyetemistáknak is Szabadkán

2021.02.24
17:59
2021.02.24
19:57
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában tizenkét tréningközpont lesz, az egyik Szabadkán.
Pannon RTV

Idén az egyetemistáknak is lehetőségük lesz arra, hogy bekapcsolódjanak a duális oktatásba – mondta ma Szabadkán Gabrijela Grujić, a szerbiai Oktatási Minisztérium duális képzéssel foglalkozó tanácsosa. Hangsúlyozta, hogy a szabadkai iskolák kezdettől fogva aktívan részt vettek ebben a duális oktatási modellben, amely segít a fiataloknak olyan színvonalú tudást szerezni, amivel könnyebben elhelyezkedhetnek, és ami további cégeket fog idevonzani Szabadkára és a régióba. Hozzátette, az országban tizenkét tréningközpontot hoznak létre, és Szabadka lesz az egyik.

Pannon RTV

Gabrijela Grujić, duális képzéssel foglalkozó tanácsos, Oktatási Minisztérium, Szerbia: „Szerbia ezzel a modellel többé nem lesz az az ország, ahol késik a fiatalok karrierje. Olyan ország lesz, ahol ha a cégek olyan igényekkel fordulnak Szerbiához, hogy meghatározott szakképzésre, egyetemi programokra, illetve jól képzett szakemberekre van szükségük, akkor erre valóban megfelelő oktatással és szakemberekkel tudjon válaszolni.”

Szabadk
duális képzés
egyetemisták
Gabrijela Grujić

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű