Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Dupla mennyiségű búzát takarítottak be idén a törökbecsei kisgazdák

2021.07.27
11:19
2021.07.27
11:36
Forrás
Pannon RTV
Több mint 9 ezer hektárt vetettek be kenyérgabonával Törökbecse községben.

Míg tavaly a kenyérgabona hektáronként átlagosan 2,5 tonnát, addig idén 5 tonnát termett. A szemekben az extrém hőség okozott legnagyobb kárt, mivel a búzaszemek nem tudtak eléggé kifejlődni, ezért a hektolitersúlyok több esetben alacsonyak maradtak, sőt a szemek zöme összeszáradt. Emiatt lesznek termelők, akik kevesebb bevételre számíthatnak. Ennek ellenére a hozam mégis kielégítő - vélik a földművesek.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecse községben egyébként 52 ezer hektár földterület van, ebből mintegy 28 ezer hektár termőföld, a többi gyümölcsös, rét és legelő. Idén ebből legtöbbet, pontosabban 9023 hektárt búzával vetettek be, 8269 hektáron kukoricát, 1000 hektáron árpát, 190 hektáron olajrepcét, 908 hektáron szóját, 140 hektáron herét, míg 6500 hektáron napraforgót termesztenek.

A búzát jelenleg 20 dináros kilogrammonkénti áron vásárolják fel.

Törökbecse
búza
termény
hozam

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.