Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eddig 6700 aláírás gyűlt össze

2019-02-18
12:53
2019-02-18
17:30
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is várják azokat a személyeket, akik aláírásukkal támogatnák az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola megmaradását.

Bár az influenzajárvány miatt mától egy hétig üresek az iskolák, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a héten is várták azokat, akik aláírásukkal támogatni kívánják a tanintézmény megmaradásáért síkra szálló petíciót. A múlt hétig több mint 6700-an írták alá ezt a dokumentumot. Az iskoláért, ahol zömmel magyar diákok tanulnak, azért aggódnak sokan, mert a községi iskolahálózat kialakításával megbízott munkacsoport a kevés diák miatt bezárásra javasolta.

Balog Virág Zsolt, igazgató, Petőfi Sándor Á. I., Óbecse: „Az aláírásgyűjtés folyik, és a szerb ajkú lakosság is támogat ebben bennünket. Én azt gondolom, hogy az óbecseiek megértették azt, hogy a Petőfi iskolával nem csak egy iskola csuk be, hanem megváltozik Óbecse képe a világ felé. Nagyon sokan nem tudják elképzelni ezt a várost az iskola nélkül. Ugyanakkor más praktikus szempontok miatt is szüksége van a városnak az iskolára, vannak a külvárosi részen gyerekek, akiknek nagyon messze lenne a központi iskola.”

Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű