Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eddig 6700 aláírás gyűlt össze

2019-02-18
12:53
2019-02-18
17:30
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is várják azokat a személyeket, akik aláírásukkal támogatnák az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola megmaradását.

Bár az influenzajárvány miatt mától egy hétig üresek az iskolák, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a héten is várták azokat, akik aláírásukkal támogatni kívánják a tanintézmény megmaradásáért síkra szálló petíciót. A múlt hétig több mint 6700-an írták alá ezt a dokumentumot. Az iskoláért, ahol zömmel magyar diákok tanulnak, azért aggódnak sokan, mert a községi iskolahálózat kialakításával megbízott munkacsoport a kevés diák miatt bezárásra javasolta.

Balog Virág Zsolt, igazgató, Petőfi Sándor Á. I., Óbecse: „Az aláírásgyűjtés folyik, és a szerb ajkú lakosság is támogat ebben bennünket. Én azt gondolom, hogy az óbecseiek megértették azt, hogy a Petőfi iskolával nem csak egy iskola csuk be, hanem megváltozik Óbecse képe a világ felé. Nagyon sokan nem tudják elképzelni ezt a várost az iskola nélkül. Ugyanakkor más praktikus szempontok miatt is szüksége van a városnak az iskolára, vannak a külvárosi részen gyerekek, akiknek nagyon messze lenne a központi iskola.”

Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.