Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Édességcsomagok a magyarkanizsai gyerekeknek

2021.12.23
13:51
2021.12.23
16:50
Forrás
Pannon RTV
Édességcsomagot kaptak azok a gyerekek, akiknek a szülei földművelésből élnek Magyarkanizsa községben. Az Agrár Unió akciója egyedinek számít, hisz Vajdaságban csak Magyarkanizsán kapnak a mezőgazdasági termelők családjai karácsonyi csomagot.

Tíz éve rendszeresen megszervezik a csomagosztást. Az Agrár Unión belül 11 egyesület működik, és összesen 105 csomag került a mai nap folyamán kiosztásra.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Körmöci Ágnes fiai már évek óta kapnak karácsonyi csomagot az Agrár Uniótól.
„Mi hatodik alkalommal kaptunk és minden évben nagyon jó esik. Úgy gondolom, hogy nem a csomag tartalma a lényeg.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Gazdakör az Agrár Uniónak az egyik egyesülete, amely a termelők gazdálkodási lehetőségét igyekszik könnyebbé tenni.

Bata Erzsébet, a magyarkanizsai Gazdakör elnöke: „Ez egy Vajdaságban egyedülálló alkalom, amikor kiosztjuk a mezőgazdaságban dolgozó szülők gyermekeinek ezt a kis csomagot. Kedveskedünk nekik, hisz tudjuk, hogy ezek a szülők igen bonyodalmas körülmények között valósítják meg a mindennapjaikat.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A csomagok megvásárlásában és annak kiosztásában Magyarkanizsa önkormányzata segédkezett.

Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott községi tanácstag: „A program legfőbb célja, hogy a mezőgazdasági termelők, akiknek kiskorú gyermekei vannak, szintén részesüljenek valami kisebb csomagban, hiszen ez országunkban már megszokott, hogy újév, karácsony tájékán a gyermekeket megajándékozzuk.”

Magyarkanizsa község Agrár Uniójának célja, hogy egységesen képviselje a helyi gazdák érdekeit.

Agrár Unió
Bata Erzsébet
Vass Zoltán

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.