Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Édességgel, rágcsálnivalóval és plüssjátékkal ajándékozták meg a gyerekeket Szabadkán

2021.12.26
13:18
2021.12.26
16:07
Forrás
Pannon RTV
Rászoruló családokat ajándékozott meg karácsony alkalmából a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület.

Mintegy 150 csomag talált gazdára - a zsákban édességek és rágcsálnivalók voltak. A családokat a Galleria Hotel átriumába várták, ahol néptáncosok, balerina és énekes szórakoztatta őket, majd együtt rajzoltak, plüssjátékot választottak maguknak, végül pedig az ajándékcsomagot is készhez kapták.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Örömmel pakolták ki zsákjukat a gyerekek: csokoládé, keksz, rágcsálnivaló volt benne, és emellett egy plüssjátékot is választhattak maguknak. Óriási volt a kínálat, a gyerekek azt se tudták, hova kapjanak izgatottságukban.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az ötéves Jázminnak otthon is hozott egy kis ajándékot a Jézuska.
- Mit kaptál karácsonyra?
- Egy fogkefét meg egy játékot.
- Most mit választottál magadnak, megmutatod?
- Egy pónit.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Fazekas Viktória is megérdemelte az ajándékot, elsős létére ugyanis már nagyon szépen énekel.
- Ezeket a játékokat most választottátok?
- Igen.
- Mik ezek?
- Fóka.
- Kutyus.

A Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület a járványidőszak kezdetén jött létre, azzal a céllal, hogy segítse a bevásárlást azoknak, akik nem hagyhatják el otthonukat, illetve azokat is támogatták, akik munka nélkül maradtak a nehéz időben. Jelenleg főként ruhagyűjtéssel és -osztással foglalkoznak, valamint alkalmi akciókat tartanak.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Hódi Gábor, alapítótag, Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület: „A Facebook-csoportunk Za Suboticu svim srcem néven szerepel, ott minden hasznos információ megtalálható. Az autóbusz-pályaudvarnál van az irodánk és a raktáraink is. A Facebookon hirdetjük meg, mikor van ruhagyűjtés. Ruhaadományt mindig várunk, meg persze önkénteseket is. Csak a csoportot kell követni, mikor mi történik.”

A szervezők nemcsak ajándékkal, hanem élménnyel is szolgáltak a gyerekeknek. A néptáncosok után balerina is fellépett, majd egy közös táncban is részt vehettek.

Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület
Szabadka
karácsony
ünnep
ajándék

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű