Ugrás a tartalomra

Egészségmegőrző előadások, sportnapok, közös ebédek a nyugdíjasoknak Magyarkanizsán

2023.02.03
16:01
2023.02.03
16:52
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik az élet náluk, az idősebb korosztályt minden héten különböző foglalkozások várják.

Egészségmegőrző előadások, sportnapok, közös ebédek, szórakozás – minderre lehetőség van Magyarkanizsán a Községi Nyugdíjas Egyesület és annak helyi szervezetnek köszönhetően. Emellett a szervezetek jóvoltából kedvezményesen vásárolhatnak az idősek különféle élelmiszereket és tűzifát is.

Színes és tartalmas programokkal készülnek az idősebb korosztály számára Magyarkanizsán, heti rendszerességgel. Előadások, közös tevékenységek jellemzik a programjaikat. Jenei Erzsébet, elnök, Községi Nyugdíjas Egyesület magyarkanizsai szervezet: „Megszerveztük a sportklub működését. Minden kedden 5-től 7 óráig nyitva van a sportklubunk, de két hetente jóga szakkör működik, tehát a mozgásigény is ki van elégítve az érdeklődők számára. Havonta egyszer életmód előadást tartunk, ennek az a célja, hogy kiváló szakemberek betegség megelőző tanácsot adjanak.”

Az egyesület munkájának köszönhetően a nyugdíjasok kedvezményes élelmiszerekhez is juthatnak, emellett a tűzifát is olcsóbban tudják megvásárolni a betagosodott idős személyek. Bálint István, elnök, Községi Nyugdíjas Egyesület, Magyarkanizsa: „A két évvel ezelőtti periódusban 9 hónapos lefizetésre tudtuk biztosítani a nyugdíjasainknak a szenet és a tűzifát, tehát a komplett téli tüzelőre való ellátást, sajnos most olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem csak 1-2 hónapra tudjuk, de így is tudunk segíteni, megbeszéljük a fateleppel, megbeszéljük az árat, a kiszállítást és így is kevesebb fát rendelnek a nyugdíjasaink és az aznapi árban fizetik ki, amikor leszállítják nekik.”

A helyi szervezet egy komoly tervvel is készül az idei évre, egy úgynevezett napközit szeretnének létrehozni, ahol a magányos, idős emberek együtt lehetnek akár csak egy délutánra is.

Magyarkanizsa
nyugdíjasok
Jenei Erzsébet
Bálint István

Most

14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.