Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Molnár Ádám

Egészségmegőrző előadások, sportnapok, közös ebédek a nyugdíjasoknak Magyarkanizsán

2023.02.03
16:01
2023.02.03
16:52
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik az élet náluk, az idősebb korosztályt minden héten különböző foglalkozások várják.

Egészségmegőrző előadások, sportnapok, közös ebédek, szórakozás – minderre lehetőség van Magyarkanizsán a Községi Nyugdíjas Egyesület és annak helyi szervezetnek köszönhetően. Emellett a szervezetek jóvoltából kedvezményesen vásárolhatnak az idősek különféle élelmiszereket és tűzifát is.

Színes és tartalmas programokkal készülnek az idősebb korosztály számára Magyarkanizsán, heti rendszerességgel. Előadások, közös tevékenységek jellemzik a programjaikat. Jenei Erzsébet, elnök, Községi Nyugdíjas Egyesület magyarkanizsai szervezet: „Megszerveztük a sportklub működését. Minden kedden 5-től 7 óráig nyitva van a sportklubunk, de két hetente jóga szakkör működik, tehát a mozgásigény is ki van elégítve az érdeklődők számára. Havonta egyszer életmód előadást tartunk, ennek az a célja, hogy kiváló szakemberek betegség megelőző tanácsot adjanak.”

Az egyesület munkájának köszönhetően a nyugdíjasok kedvezményes élelmiszerekhez is juthatnak, emellett a tűzifát is olcsóbban tudják megvásárolni a betagosodott idős személyek. Bálint István, elnök, Községi Nyugdíjas Egyesület, Magyarkanizsa: „A két évvel ezelőtti periódusban 9 hónapos lefizetésre tudtuk biztosítani a nyugdíjasainknak a szenet és a tűzifát, tehát a komplett téli tüzelőre való ellátást, sajnos most olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem csak 1-2 hónapra tudjuk, de így is tudunk segíteni, megbeszéljük a fateleppel, megbeszéljük az árat, a kiszállítást és így is kevesebb fát rendelnek a nyugdíjasaink és az aznapi árban fizetik ki, amikor leszállítják nekik.”

A helyi szervezet egy komoly tervvel is készül az idei évre, egy úgynevezett napközit szeretnének létrehozni, ahol a magányos, idős emberek együtt lehetnek akár csak egy délutánra is.

Magyarkanizsa
nyugdíjasok
Jenei Erzsébet
Bálint István

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.