Ugrás a tartalomra

Egy nap autó nélkül

2012.09.22
17:01
Kerékpárversenyt rendeztek az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulóinak az autómentes világnap alkalmából Szabadkán
Kerékpárversenyt rendeztek az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulóinak az autómentes világnap alkalmából Szabadkán. A kipufogógáztól és zajtól mentes rendezvény címe Mozdulj a jó irányba volt. A szabadkai autómentes napon a gyerekeké volt a Fasizmus áldozatainak tere, ahol kerékpárversenyt rendeztek az általános iskolások számára. Három versenyt tartottak a tér körül, hatvan tanuló részvételével.A verseny előtt a túrázni vágyó diákok a Palicsi Állatkertbe kerékpározhattak csoportosan. Etela Jerinkić, a Városi Tanács oktatási tanácstagja szerint a legfontosabb célcsoportot a gyerekek jelentik: „Az akció célja az, hogy a legkisebb polgártársaink hozzászokjanak a közlekedési szabályok betartásához, valamint a városi mobilitáshoz. Azaz minél ritkábban üljenek gépkocsiba, ehelyett gyalog, kerékpárral és más nem motoros eszközzel közlekedjenek. További cél a biztonságosabb és tisztább Szabadka is.” Az autómentes napot Európa-szerte 1998 óta szervezik meg azért, hogy felhívják a figyelmet a gépkocsik okozta egészségügyi-, baleseti- és városképi problémákra, és ehelyett a környezet- és emberbarát közlekedést népszerűsítsék.
Szabadka
autómentes nap
kerékpárverseny

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű