Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egy naptárnyi nyertes

2020.11.16
13:30
2020.11.16
16:52
Forrás
Pannon RTV
Lezárult az adai Szarvas Gábor Könyvtár rajzpályázata, amelyet ötödik éve hirdetnek meg a könyvtár napja alkalmából.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

 Idén a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani hagyományos programjaikat, azonban a gyerekeknek szánt képzőművészeti versenyt nem szerették volna elhalasztani. A beérkezett pályamunkákból 14-et választottak ki. 12 rajz a könyvtár 2021-es naptárába kerül bele, kettő pedig különdíjban részesül.

Pannon RTV

 Papp Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Minden évben Ada községbeli iskolásokat kérünk meg, hogy rajzoljanak nekünk, segítsenek abban, hogy el tudjuk készíteni a könyvtár következő évi naptárát. Idén 228 alkotás érkezett be Moholról, Adáról, Törökfaluról, Völgypartról. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi gyerek vett részt. Az ajándékokat holnap kiszállítjuk az iskolákba, és úgy jut el a gyerekekhez.”

naptár
Ada
nyertes
Szarvas Gábor Könyvtár
rajzpályázat
járványhelyzet

Most

20:49, Frissítve: 21:06

Đoković döntős Tel-Avivban

Novak Đoković bejutott a tel-avivi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután 6:1, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szafjullint.
19:18

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.
18:52

181 éves a Szabadkai Közkórház

Az 1841. október elsején 20 ággyal kialakított első szabadkai kórház az évek során jelentős regionális egészségügyi intézménnyé nőtte ki magát, amelyben jelenleg 670 fekvőbeteg ellátására van lehetőség.
16:19, Frissítve: 16:44

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
15:45, Frissítve: 16:23

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.