Ugrás a tartalomra

Egy naptárnyi nyertes

2020.11.16
13:30
2020.11.16
16:52
Forrás
Pannon RTV
Lezárult az adai Szarvas Gábor Könyvtár rajzpályázata, amelyet ötödik éve hirdetnek meg a könyvtár napja alkalmából.

 Idén a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani hagyományos programjaikat, azonban a gyerekeknek szánt képzőművészeti versenyt nem szerették volna elhalasztani. A beérkezett pályamunkákból 14-et választottak ki. 12 rajz a könyvtár 2021-es naptárába kerül bele, kettő pedig különdíjban részesül.

 Papp Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Minden évben Ada községbeli iskolásokat kérünk meg, hogy rajzoljanak nekünk, segítsenek abban, hogy el tudjuk készíteni a könyvtár következő évi naptárát. Idén 228 alkotás érkezett be Moholról, Adáról, Törökfaluról, Völgypartról. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi gyerek vett részt. Az ajándékokat holnap kiszállítjuk az iskolákba, és úgy jut el a gyerekekhez.”

naptár
Ada
nyertes
Szarvas Gábor Könyvtár
rajzpályázat
járványhelyzet

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.