Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egy naptárnyi nyertes

2020.11.16
13:30
2020.11.16
16:52
Forrás
Pannon RTV
Lezárult az adai Szarvas Gábor Könyvtár rajzpályázata, amelyet ötödik éve hirdetnek meg a könyvtár napja alkalmából.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

 Idén a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani hagyományos programjaikat, azonban a gyerekeknek szánt képzőművészeti versenyt nem szerették volna elhalasztani. A beérkezett pályamunkákból 14-et választottak ki. 12 rajz a könyvtár 2021-es naptárába kerül bele, kettő pedig különdíjban részesül.

Pannon RTV

 Papp Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Minden évben Ada községbeli iskolásokat kérünk meg, hogy rajzoljanak nekünk, segítsenek abban, hogy el tudjuk készíteni a könyvtár következő évi naptárát. Idén 228 alkotás érkezett be Moholról, Adáról, Törökfaluról, Völgypartról. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi gyerek vett részt. Az ajándékokat holnap kiszállítjuk az iskolákba, és úgy jut el a gyerekekhez.”

naptár
Ada
nyertes
Szarvas Gábor Könyvtár
rajzpályázat
járványhelyzet

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.