Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Egy tál szeretet

2021.12.20
15:23
2021.12.20
17:13
Forrás
Pannon RTV
Mától öt napon át oszt meleg ételt szegény sorsú gyerekeknek Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör. A 45 gyermek és szülő étkeztetését a tartományi kormány támogatta.
Pannon RTV/Rácz László

Friss pörkölt, savanyúság és sütemény – negyvenöt mélyszegénységben élő óbecsei gyereknek és szüleiknek lett hétfőn ez az ebédje. Az ételosztásra a Than Emlékház előcsarnokában került sor. Halápi Tibor havi 13 ezer dinárból egyedül neveli fogyatékos lányát. Nekik ez a kis segítségét is örömet jelent.

Halápi Tibor: „Köszönetet mondhatunk azoknak, akik ezt megszervezték, hogy bár az ünnepek előtt egy kicsit a gyerekeknek örömet szerezzenek, hogy valamivel jobb ételt kapjanak, amit nem bírnak a szülők megteremteni.”

Pannon RTV/Rácz László

Zaj Máriának kilenc gyermeke van, ők a Gyermekbarátok Egyesületének a csomagosztásán is ott voltak a minap. A legkisebb gyermek még nincs 3 éves.

Zaj Mária: „Mi örülünk minden ilyen támogatásnak. Nagyon sokat segít nekünk az Izabella tanító néni, de a Lurkóházasok és a játékházasok is. Nagyon örülünk mindennek.”

 

Pannon RTV/Rácz László

Az Egy tál szeretet elnevezésű jótékonysági akció szervezője a Than Fivérek Értelmiségi Kör volt, a megvalósítást pedig a tartományi oktatási titkárság támogatta. Bonifárt László, a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke kiemelte, hogy míg tavaly 40 tál ételt tudtak kiosztani 5 napon keresztül, az indén 45 tál ételt tudnak biztosítani. Hozzátette, hogy az ételeket helyi vállalkozók készítik.

Pannon RTV/Rácz László

Az akció megvalósításában az óbecsei Fokoláré Mozgalom aktivistái is részt vettek.

Óbecse
Than Fivérek Értelmiség Kör
Bonifárt László
jótékonysági akció

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.