Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Egy új egészségház alapkövét helyezték le Újvidéken

2022.03.21
18:52
2022.03.21
19:00
Forrás
Közlemény
A tervek szerint az építkezés október elsején fejeződik be.
Tartományi Kormány

Az egészségház új épületében 46 személyt alkalmaznak majd és az általános orvosi részleg mellett gyermekorvosi, fogorvosi, nőgyógyászati és védőnői részleget is kialakítanak, így a környékben élő 25 ezer polgár magas szintű orvosi ellátásban részesülhet.

A városi költségvetésből 207 millió dinárt különítettek el erre a projektre.

Tartományi Kormány
egészségház
alapkőletétel
Újvidék

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.