Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Egyéves munkájának eredményeit ismertette Szabadka polgármestere

2021.09.15
17:57
2021.09.16
08:01
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić legnagyobb sikerének azt tartja, hogy rendbe hozták a város pénzügyeit. Mint mondta, jelenleg mindössze 111 millió dinár a tartozás, de ezt az év végéig 91 millióra csökkentenék.

350 millió dináros tartozása volt Szabadkának a kincstárral szemben 2020 derekán, a Szabadkai Gyógyszertárak tartozása is a várost terhelte. A tanügyben dolgozók útiköltsége sem volt fedezve, amikor polgármesteri hivatalába lépett a mostani polgármester, Stevan Bakić.

„Abban a pillanatban, amikor polgármester lettem, az önkormányzat szerződéses kötelezettsége 214 millió dinár volt. Ma a tartozás 111 millió. 103 milliót sikerült visszafizetnünk. Év végéig, elvárásaink szerint, a tartozásunkat 91 millióra csökkentjük, és ez egy történelmi siker.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Jasmina Stevanović, a szabadkai Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára az oktatásban elért sikerekről és a további célokról számolt be, Zagorka Panić, Szabadka városi menedzsere pedig a most zajló és az elkövetkező időszakba tervezett beruházásokról beszélt, elsőként a színház épületén folyó munkálatokról.

„A VIII/2 fázisban tartanak a munkálatok, amelynek 830 millió az értéke, és pillanatnyilag a kivitelezők kiválasztására van közbeszerzési pályázat kiírva. A VIII/2 fázis a fennmaradt kézműves-, elektronikai- és mechanikai munkálatokat jelenti a termekben, a vízszintes és a függőleges kommunikációt, a pince egy részének munkálatait és a kereskedelmi részt a szürke fázisig. Ezzel a VIII/2 fázissal a színház színpadát tesszük majd üzemképessé. A VIII/2 fázis után a színházban az első előadások is megkezdődhetnek.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Hogy ez a fázis mikor fejeződik be, még nem tudni. Arról is beszámoltak, hogy hamarosan szobrot állítanak I. Péter szerb királynak, új egészségházat építenek a Harcosok sorakozója lakótelepen, kalandparkot a Palicsi Állatkertben, valamint utakat újítanak és két edzőközpontot is kialakítanak Szabadka két középiskolájában, a műszakiban és a vegyészetiben.

Szabadka
Stevan Bakić
tartozás
költségvetés
fejlesztések

Most

18:40, Frissítve: 19:08

Bombariadók egész Belgrádban

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

Népszerű