Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások Bácskossuthfalván

2021.06.10
19:05
2021.06.11
07:16
Forrás
Pannon RTV
A településen megvalósított beruházásokat munkatársai kíséretében Szatmári Adrián, Topolya polgármestere tekintette meg.

Az elmúlt időszakban csaknem egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások valósultak meg Bácskossuthfalván. Június 21-re már elő lehet készíteni a fürdőruhákat, megnyílik ugyanis Vajdaság egyik népszerű strandja, a bácskossuthfalvi Reki.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Jelentős fejlesztések valósultak meg, illetve zajlanak még mindig Bácskossuthfalván. Teljesen megújult a helyi könyvtár, utcákat aszfaltoztak a településen, de a régi, azbeszt csövekből készült vízvezetékrendszer cseréjére is sor került, valamint a szennyvízhálózatot is felújították. Fazekas Róbert, bácskossuthfalvi elnök, VMSZ: „Folyamatosan igyekszünk az infrastruktúrát fejleszteni, a középületeink és más típusú beruházások mellett. Ebben kiemelt jelentőségű a vízvezeték- és a szennyvízhálózat bővítése, mert a gerinchálózat megvan, és mintegy 30 százalékban lefedett Bácskossuthfalva. Ezért a völgyes részeken igyekszünk fejleszteni a szekundáris szennyvízhálózatot, az Ongai völgyben mintegy 6 millió dinár értékben, ami azért nagy szó, mert a tartománytól kaptunk hozzá támogatást, és ezek a munkálatok már júliusban meg is fognak indulni.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Azok a középületek, amelyek a helyi közösség használatában vannak, szinte mind megújultak Bácskossuthfalván. A helybeli iskolában is folyamatosak a beruházások és felújítások. Seffer Attila, elnök, Bácskossuthfalva HK: „2,3 millió dinár értékben részlegesen ki fognak cserélődni a nyílászárók a tornatermen, ezenkívül az idei évben megvalósult a tartományi sport- és ifjúsági titkárság jóvoltából a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének a padlózata, és egy meszelése történt meg az épületnek. Ez előtti időszakban viszont elkészült a teljes számítógépes kabinet, az iskola teljes digitalizációjával, ami a gyermekeknek a számítógépes alaptudásán túl talán egy szép kommunikációs rendszer kiépítésén belül hozzájárul ahhoz, hogy a tudásukat bővíteni tudják.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Hamarosan beindul az élet a bácskossuthfalvi Rekreációs Központban. Bővül a vízfelület, gyakorlatilag megduplázódik. Az új medence 470 négyzetméteres, mélysége pedig 130 centiméter. Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Ennek a projektnek az értéke 37 millió dinár, és helyi hozzájárulásból, és önkormányzati eszközökből tud megvalósulni ez a projektum. Ez egy nagyon fontos projektum nemcsak Bácskossuthfalva számára, hanem az egész önkormányzat számára, mivel ezzel is gazdagodik az idegenforgalmi kínálata Topolya községnek.”

A meglévő három medencét már feltöltötték vízzel, de csobbanni még nem lehet. Június 21-re tervezik a szezonnyitást a Rekiben. Addigra valószínűleg már elkészül az új medence is, így a strandolók majd négy medence közül válogathatnak, ha elmennek Bácskossuthfalvára fürdeni.

A belépőjegyek ára nem változik. Öt éven aluliaknak ingyenes, gyermeknek 200, felnőtteknek 300 dinár a napi jegy. A helyiek csak az belépő felét fizetik. A tervek szerint július elejétől úszóiskolát is indítanak.

Topolya
Bácskossuthfalva
beruházások
Fazekas Róbert
Seffer Attila
Szatmári Adrián

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.