Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Egyre több fiatal veszi fel az oltást Szabadkán

2022.01.24
12:37
2022.01.24
16:20
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is előzetes bejelentkezés nélkül vehető fel a koronavírus elleni védőoltás a szabadkai oltóponton. Legtöbben az emlékeztető, harmadik dózisért érkeznek. Az utóbbi néhány napban egyre több fiatal döntött az oltás felvétele mellett.

Szinte negyedére csökkentették a szabadkai Új Városháza épületében levő oltópont területét, mivel az elmúlt hetekben csökkent az oltakozás iránti érdeklődés. Hétfőn délelőtt csak egy orvos dolgozott az oltóponton, és a nővérek is kevesebben voltak, mint korábban. A várakozó polgárokat megkérdeztük, miért tartják fontosnak a védőoltás felvételét.

Ivan Išpanović, Bajmok: „Pillanatnyilag nincs más alternatíva, és az oltakozás mutatkozott eddig a legjobb módszernek a covid elleni küzdelemben.”

Krunc Márió, Szabadka: „Futballozok már elég régóta és a sport miatt szerettem volna felvenni.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabó Angéla az első két oltást Németországban vette fel. Most, hogy visszaköltöztek, itt jelentkezett az emlékeztető dózisra. Három gyermeke van és mint mondja, az ő védelmüket tartotta szem előtt. Most azon gondolkodnak, hogy a 13 éves lányukat is beoltatják.

„- Ha lesz rá lehetőség, akkor a kisebbeket is talán beoltatjuk.
- Van a családban olyan, aki eddig nem vette fel, és most szeretné felvenni az elsőt?
- Az öcsém, ő bizonyos okok miatt most felveszi. Édesanyám is gondolkozik rajta. Eddig ellenezte, de most ő is gondolkozik rajta, hogy talán beadja a derekát.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Jelenleg a szabadkai oltóponton három fajta védőoltás áll a polgárok rendelkezésére: a Szputnyik V, a Pfizer és a Sinopharm. Naponta 60-tól 120 személy jelentkezik. Többségük továbbra is a harmadik oltást veszi fel, de dr. Miljan Milivojević szerint az utóbbi napokban némi változás tapasztalható. „Az utóbbi talán egy hét alatt elég sokan jelentkeztek az első oltás felvételére, köztük elég sok fiatal. Nagyon örülünk neki, hogy megnőtt az érdeklődők száma.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az orvos szerint az omikron vírustörzs megjelenése, valamint gyors terjedése lehet a fő oka annak, hogy a fiatalok is az oltás mellett döntenek. Hozzátette, remélik, hogy az érdeklődés tovább fog nőni.

Szabadka
oltás
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
omikron

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.