Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egyre többen távoznak gyógyultan a Szabadkai Közkórházból

2020.07.28
11:50
2020.07.28
17:26
Forrás
Pannon RTV
Biztonságban szülhet minden kismama a Szabadkai Közkórházban, az egészséges anyukák és újszülöttek baba-barát rendszerben lábadozhatnak, mondta Dr. Gordana Krtinić, a kórház igazgatóhelyettese.

A napokban kétszer, háromszor több személyt engedtek haza további házi lábadozásra, mint amennyit felvettek kórházi kezelésre. A koronavírussal fertőzött újszülött csecsemő és édesanyja is stabil állapotban, a covid-részlegen van. Közép- és súlyos koronavírus okozta tüdőgyulladással a Szabadkai Közkórházban 98 beteget kezelnek jelenleg. 11 páciens állapota súlyos, közülük 8-an szorulnak lélegeztetőgép segítségére. Az elmúlt 24 órában 37 koronavírusra gyanús személyt vizsgáltak meg, ebből 6 személyt tartottak bent kórházi kezelésre, 12-őt pedig hazaengedtek.

Pannon RTV

Biztonságban szülhet minden kismama a Szabadkai Közkórházban, az egészséges anyukák és újszülöttek baba-barát rendszerben lábadozhatnak, mondta Dr. Gordana Krtinić, a kórház igazgatóhelyettese. A koronavírussal fertőzött anyuka és csecsemője stabil állapotban van. Az intézményben mindenkit, aki valamilyen légúti, vagy más koronavírusra gyanús tünetekkel jelentkezik, azonnal elkülönítenek a covid-részlegbe.

Pannon RTV

Egy július 24-én született kisfiúnál állapítottak meg a hétvégén koronavírussal való fertőzést. A Kúla községéből érkező veprődi édesanyát a Szabadkai Közkórházba enyhe felső légúti tünetekkel vették fel. Annak ellenére, hogy a gyorstesztek negatív eredményeket mutattak koronavírussal való fertőzésre, azonnal a covid-részlegben helyezték el, ahol császármetszéssel meg is született a kisfia.

Dr. Gordana Krtinić, igazgatóhelyettes, Szabadkai Közkórház: „Elvégeztük a császármetszést a covid-részleg erre előrelátott termében, az ébresztést pedig a sokk-szobában. Tehát minden el van választva a kórház zöld részlegétől, ahol a többi szülést végezzük. Az anya a fertőző osztályon fekszik, izolációban. Nőgyógyászati felügyelet alatt is van, természetesen.”

Pannon RTV

A 2630 grammal született veprődi újszülöttnél a koronavírus-gyorstesztek pozitív eredményt mutattak ki, az édesanyánál is beigazolódott a gyanú. Mindkettőjük állapota stabilizálódott.

Dr. Branka Milisavljević, újszülöttgyógyász, Szabadkai Közkórház: „Infúziót és oxigénes kezelést kapott a csecsemő, valamint inkubátorba is helyezték, emiatt nem lehetett az édesanyja mellett. Hétfőn hagytuk abba ezt a kezelést. Az újszülött állapotát követjük, és annak tükrében, hogyan alakul a helyzete, holnaptól akár már az édesanyjával is lehet.”

Pannon RTV

Annak ellenére, hogy az utóbbi három napban enyhül a járványhelyzet, az orvosok továbbra is felhívják a figyelmet, hogy tartsuk be a szabályokat, használjunk maszkot, és rendszeresen mossunk kezet.

Szabadkai Közkórház
koronavírus
járvány
covid-részleg
gyógyultak
betegek
Dr. Gordana Krtinić

Most

10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.