Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Éjszakai melegedő Magyarkanizsán

2018.02.28
15:21
2018.02.28
17:47
Forrás
Pannon RTV
Éjszakai melegedőt hoztak létre Magyarkanizsán a rendkívüli hideg időre való tekintettel mindazoknak, akik valamilyen okból nem tudnak éjszaka meleg helyen tartózkodni.

Magyarkanizsa Község Katasztrófavédelmi Törzskara a rendkívüli hideg időjárás miatt döntött úgy, hogy ideiglenes befogadóállomást hoznak létre a szociálisan rászorulóknak. A községi Tűzoltóotthonban kialakított melegedő este nyolctól reggel nyolcig lesz nyitva.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Minden szociális intézmény, minden civil szervezet illetve minden falugazda, így az Egészségház is, aki az idős személyekkel foglalkozik, illetve a mozgássérültekkel, ezen a héten illetve a jövő héten, amíg a mínusz hőmérsékletek tartanak, nagyobb figyelmet fog fordítani rájuk, és gondoskodni fog róluk.”

Pannon RTV

Az éjszakai melegedő a községi Tűzoltóotthonban van. Addig működik, amíg az éjszakai hőmérséklet fagypont alatt marad.

Bajtai Balázs, brigádparancsnok, Községi Tűzoltó Szövetség, Magyarkanizsa: „Ezekben a hidegekben az emberek hogy ha nincsenek tartósan fűtött helyeken, akkor nagyon könnyen kihűlnek, akkor is, ha nincsen megfelelő ruházatuk. Éjszaka nyilván nem mozognak úgy az emberek, a vérkeringésük nem olyan, könnyen ki tudnak hűlni, és hát nyilván nem akarunk rosszat az embereknek, így inkább segítünk rajtuk, mert ez a munkánk.”

A melegedőben jelenleg négy ágy várja a rászorulókat, de szükség szerint bővíthető.

Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.