Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán/Info TV

Éledezik a turizmus Magyarkanizsán

2020-05-23
17:49
2020-05-24
17:25
Forrás
Pannon RTV
Lassú tempóban, de újraindul a turizmus Magyarkanizsán. Fesztiválokat és nagyobb rendezvényeket még nem lehet tartani, viszont így is számos turisztikai kínálat közül válogathatnak a pihenni vágyók.

A jó időt és a rendkívüli állapot végét kihasználva Sarnyai Csaba már három hete újraindította a Tiszai Tangót, így a községben a vízi-turizmus volt az első az idegenforgalmi kínálatban. A hajóskapitány elmondta, nagy az érdeklődés a tiszai turizmus iránt, hiszen számos újdonsággal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Sarnyai Csaba, hajóskapitány, Tiszai Tangó, Magyarkanizsa: „Innen, hogyha elindulunk, akkor elkezdem mondani, hogy honnan indulunk, hova érkezünk. Folyamatosan megállunk bizonyos helyeknél, például a fekete gólya fészkeknél, a Tiszavirág-ösvénynél, a VÁM mólónál, a Cserkésztelepnél és mindegyik történet, mindegyik hely, mind egy történetről szól, tehát ez egy nagyon komplex, összetett dolog.”

Kirándulásra és pihenésre is van lehetőség a Tisza-parton, hiszen a kemping részleg és az éttermek is megnyitottak, a város központjában a fagyizók és a kávézók is dolgoznak, továbbá a gyógyfürdő is várja vendégeit. Koza Róbert, a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke szerint érdemes Magyarkanizsán kikapcsolódni, hiszen a rendezvények nélkül is számos kincset rejt a város és környéke egyaránt.

Koza Róbert, elnök, Turisztikai Desztináció Menedzsment, Magyarkanizsa: „Itt a járás, amelyik szintén egy gyönyörű élményt tud adni az embernek, a Baráthok-kútja. A tanyáink, itt meg kell említenem a Tandari-tanyát, a Túrú-tanyát, amellett a horgászás lehetőségét nem csak a Tiszán és a kanálisokon, hanem a horgásztavakon is, a Szarvas-tó, ami várja szintén a látogatókat.”

Magyarkanizsán a turizmust várhatóan a közelgő tiszavirágzás fogja igazán beindítani, valamint a tervek szerint a hozzá kapcsolódó rendezvényt, a Tiszavirág Fesztivált is megtartják június 5-én a folyóparton.

Magyarkanizsa
Koza Róbert
Sarnyai Csaba
turizmus
Tisza

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.
15:47, Frissítve: 17:49

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű