Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elégedettek a szabadkai közvállalatok 2020-as működésével

2021.02.04
18:22
2021.02.04
18:52
Forrás
Pannon RTV
A járványhelyzet nehéz feltételeit jól kezelték a város közvállalatai, ezért dicséret illeti őket - mondta a szabadkai polgármester. A VKT ülésén arról is döntöttek, hogy az egykori Petar Drapšin laktanya területén új városi köztemetőt hoznak létre.
Pannon RTV

Nagy többséggel fogadta el a szabadkai Városi Képviselő-testület a közvállalatok idei munkatervét. A képviselők és a város vezetői is azt emelték ki, hogy 2020-ban meg tudták tartani fizetőképességüket és nem voltak elbocsátások. Tavaly a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat mintegy 30 millió dináros nyereséget valósított meg, amivel a legsikeresebb a helyi közvállalatok közül. Az ülésen a képviselők döntöttek több külvárosi helyi közösség szabályozási tervéről. Az egykori Petar Drapšin laktanya területén például új városi köztemetőt hoznak létre. Itt a tervek szerint különböző felekezeteknek építenek ki szakrális épületeket, ravatalozókat.

Pannon RTV

Már évtizedek óta kihasználatlanul áll a Szabadka és Palics közötti úton a néhai Petar Drapšin laktanya. A helyiek által kettes kaszárnyaként ismert épület és a mellette elterülő lőtér új funkciókat kap majd a csütörtökön elfogadott általános rendezési terv alapján. Nágel János, szabadkai frakcióvezető, VMSZ: „Itt egy több mint 100 hektáros területről van szó. A rendezési terv előlátja többek között egy központi temetőnek a kiépítését, mert a temető kérdése Szabadkán mindenhol égető probléma lett. Itt a közeljövőben ezt a kérdést, úgy gondoljuk, hogy egy központi temető kiépítésével, elindításával tudjuk megoldani. Ugyanakkor hasonlóan, mint a kisbajmoki ipari parknál is, ez a terület alkalmas egy újabb ipari parknak a létrehozására, ahová újabb befektetőket tudnánk idehozni.”

Pannon RTV
Pannon RTV

Az ülésen elfogadták a város által alapított közvállalatok 2021-re vonatkozó munkatervét is. Kiemelték a palicsi wellnessközpont építésének befejezését, parkolóhelyek kiépítését és a mosdók szanálását a turisztikai övezetben. Az ellenzéki képviselők kritikát fogalmaztak meg néhány vállalat működése kapcsán, de a polgármester szerint a szabadkai közvállalatok jól működnek. Stevan Bakić, polgármester, Szabadka (SZHP): „Megdicsérnék minden közvállalatot, mert betartottak minden elemet a programok kidolgozásában. Ami pedig a legfontosabb, hogy továbbra is a dicséret szellemében beszéljek, a szabadkai közvállalatok nagyon megnehezített feltételek mellett, amik a Covid-19 világjárvány miatt jöttek létre, teljesítették minden kötelezettségüket a 2020-as évben, főleg a tevékenységük területén, és ami a legfontosabb, megőrizték a fizetőképességüket és megőriztek minden munkahelyet.”

Pannon RTV
Pannon RTV

A szabadkai közvállalatok közül csak a Subotica-Trans Utasforgalmi Közvállalat tervezett veszteséget a 2021-es évre. A képviselők az ülésen kiemelték a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat évek óta tartó pozitív gazdálkodását.

Szabadka
közvállalatok
2020
VKT
Stevan Bakić
Nágel János
egykori Petar Drapšin laktanya
köztemető
Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű