Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Elektromos járműnapok Újvidéken

2021.09.09
14:39
2021.09.09
16:47
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották az Elektromos járműnapok kiállítást az Újvidéki Vásár épületében. A kétnapos rendezvényen bemutatják a fejlesztések és általában az elektromobilitás területén elért legújabb eredményeket. Az egyetemisták számára versenyt rendeztek.
Pannon RTV/Juhász Géza

Főképp a fiatalok érdeklődnek az elektromos járművek iránt. Azt mondják, haladni kell a korral, azt is támogatják, hogy nálunk is iktassák ki a forgalomból a környezetszennyező járműveket.

Kiss Ákos, hallgató, Újvidéki Egyetem: „Már nagyon sok országban úgy tervezik, hogy a benzines és dízeles autókat teljesen eltörlik, és hogy nem lehet többet használni, például Németországban egy jó pár év múlva.”

A kiállítás aktív szereplői az egyetemisták. A hallgatóknak csoportokba szerveződve kell megoldaniuk a tematikus kihívásokat, amiben professzionális mérnökök segítenek nekik.

Knežević Dávid, hallgató, Újvidéki Egyetem: „Kaptunk egy ilyen feladatot, hogy kettő autót össze kell hasonlítani és analizálni.”

A rendezvény célja az új technológiai megoldások bemutatása az autóiparban, az elektromos és hibrid járművek terén, amik szinte mindenki szerint a jövőt jelentik.

Miloš Milošević, kiállító: „Egyrészt azért vonzó ez a jövőkép, hogy óvjuk a környezetet, csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátást, másrészt, mert egy pillanatban el fog fogyni a kőolaj, és akkor más energiaforrás után kell nézni.”

A rendezvény a Tartományi Turisztikai Titkárság támogatásával valósult meg.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „A tervünk az, hogy az ilyen eseményeket, ami Vajdaság Autonóm Tartomány, illetve Szerbia jövőjét jelentik, ezeket támogassuk.”

Ez az esemény is igazolja, hogy Újvidéken zajlik a negyedik ipari forradalom - mondta Miloš Vučević. A város polgármestere hozzátette, hamarosan további fejlesztések történnek majd a városban.

„A tervek szerint már a jövő év közepétől tíz elektromos autóbuszunk lesz Újvidéken, a legforgalmasabb útvonalakon, és két töltőállomást is kiépítünk.”

A kiállítás mellett a látogatók panelbeszélgetéseken is részt vehetnek, ahol az elektromos járművek használatának gyakorlati előnyeiről esik szó.

Elektromos járműnapok
Újvidék
elektromos
jármű
Nenad Ivanišević
tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár
Miloš Vučević
polgármester

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű