Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Elfogadták a 2019-es költségvetést Magyarkanizsán

2018-12-27
17:47
2018-12-27
17:56
Forrás
Pannon RTV
A 2019-es évi költségvetés javaslata, a Magyarkanizsai Egészségház adósságának törlesztése - többek között ezek a témák szerepeltek a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület 25. rendes ülésén.

15 napirendi pontról döntöttek a mai nap a képviselők.

A képviselő-testületi ülés egyik legfontosabb napirendi pontja a Magyarkanizsai Egészségház eddigi beszállítók iránti adósságának csökkentésére meghatározott pénzeszközök elfogadása volt. Szarapka Ede kkt-alelnök elmondása szerint az önkormányzat előzőleg már több mint 32 millió dinárral támogatta az egészségházat, hogy csökkentse tartozását, és ezt a jövőben is megteszi.

Szarapka Ede, alelnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Már az elmúlt 2 évben a magyarkanizsai önkormányzat törlesztette az egészségház felhalmozott adósságát, most körülbelül az adósság felét visszafizettük, a 2019-es évben is 14,5 millió dinárral fogja a magyarkanizsai önkormányzat támogatni a felgyülemlett adósság csökkentését.”

A képviselők emellett elfogadták a 2019-es évi költségvetést, amelyet 1 milliárd 112 millió dinárra határozott meg az önkormányzat.

Miloš Kravić, elnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „A községi képviselők elfogadták a 2019-es évi költségvetést, amely költséghatékony, de fejlődést is fog hozni. Volt vita a költségvetés körül, de végül többségében elfogadták a képviselők. Én remélem, hogy a 2019-es évi költségvetés a község összes lakosának javát szolgálja majd.”

A képviselő-testületi ülésen emellett szó esett még a költségvetés zárszámadásának könyvvizsgálatáról, arról hogy szükséges egy külső könyvvizsgálót bevonni. A napirenden szerepelt még a község területén lévő egyes utcanevek meghatározása is.

Magyarkanizsa

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.