Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Elfogadták Topolya fejlesztési tervét

2022.03.24
12:06
2022.03.24
17:30
Forrás
Pannon RTV
Elfogadták Topolya község a 2022 és 2030 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési tervét a Községi Képviselő-testület ülésén. A KKT megszavazta a foglalkoztatási akciótervet is, amely idénre 10 millió 700 ezer dinárt irányoz elő.

Munkanélkülieket tudnak majd foglalkoztatni a közterületek karbantartására.

Május 22-én Pobedán és Felsőroglaticán, valamint május 29-én Cserepesen tartanak népszavazást a helyi járulék bevezetéséről.

A személyszállítás szabályzására vonatkozó 5 évre szóló szerződéstervezetet is jóváhagyták az ülésen.

A topolyai költségvetés 1 milliárd 537 millió dinárra növekedett, de a közeljövőben ez tovább fog nőni - mondta Szatmári Adrián topolyai polgármester.

„Hétfőn egy újabb szerződés aláírására került sor, mégpedig a Tartományi Nagyberuházási Igazgatósággal, 80 millió dinár értékű támogatási szerződésről beszélünk és ezeknek az eszközöknek köszönhetően szeretnénk kiépíteni a parkolót a medence, valamint a városi stadion mellett, valamint ezekből az eszközökből szeretnénk megvalósítani a fedett medence körüli térrendezést. Ezek az eszközök még nem szerepelnek a költségvetésben, úgyhogy ez a 80 millió dinár tovább fogja növelni a költségvetési keretet, egyébként a projekt összértéke 97 millió dinár, ami azt jelenti, hogy 17 millió az önrész.”

Topolya
kkt
Községi Képviselő-testület
fejlesztési terv
Szatmári Adrián

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.