Ugrás a tartalomra
Express Channel

Elfogadták Topolya Község új statútumát

2019-03-21
13:58
2019-03-21
18:32
Forrás
Pannon RTV
Topolyai Községi Képviselő-testületének ülésén napirenden szerepelt a Regionális Hulladéktároló Kft. munkatervének a módosítása is.

Ezzel kapcsolatban elhangzott a képviselők részéről a kérdés, hogy valójában a rendszer mikor kezdi meg működését. Góli Csilla, a Kft. igazgatója elmondta, hogy a kivitelező december végén még 2019 áprilisát jelölte meg lehetséges időpontként, de ennek közelsége és a valós helyzet alapján ez most nem biztos, hogy meg is fog történni. A község statútumát is módosították. A KKT képviselőinek miután lejár a mandátumuk, csökkenteni fogják a képviselők számát 35-re.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Lényegében kötelessége lett volna az önkormányzatnak ezt a módosítást meghozni. A végrehajtó szerv módosítása megvan. Meg van határozva, hogy 50 ezer lakosig hány tagú lehet a képviselő testület. Ez alapján Topolya Községnek módosítani kellett, mi ezt megtettük. A KKT összetétele vagyis a képviselő száma ekkora községben 70 létszámú lehetett volna, de azt gondoltuk, hogy a gazdaságosság és a gyorsaság szempontjából is ez a megoldás az előnyös. A helyek leosztása így egyszerűbb és jobb lesz a helyi közösségek és falvak irányába is.”

Topolya
Kislinder Gábor

Most

Népszerű

Ismét cápát láttak az Adriai-tengerben

A tudósítások szerint a ragadozó most a horvátországi Korčula szigeténél bukkant fel. A szakértők állítják, ugyanarról a cápáról van szó, amelyik néhány nappal korábban jelent meg Makarskánál.