Ugrás a tartalomra
Express Channel

Elfogadták Topolya Község új statútumát

2019-03-21
13:58
2019-03-21
18:32
Forrás
Pannon RTV
Topolyai Községi Képviselő-testületének ülésén napirenden szerepelt a Regionális Hulladéktároló Kft. munkatervének a módosítása is.

Ezzel kapcsolatban elhangzott a képviselők részéről a kérdés, hogy valójában a rendszer mikor kezdi meg működését. Góli Csilla, a Kft. igazgatója elmondta, hogy a kivitelező december végén még 2019 áprilisát jelölte meg lehetséges időpontként, de ennek közelsége és a valós helyzet alapján ez most nem biztos, hogy meg is fog történni. A község statútumát is módosították. A KKT képviselőinek miután lejár a mandátumuk, csökkenteni fogják a képviselők számát 35-re.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Lényegében kötelessége lett volna az önkormányzatnak ezt a módosítást meghozni. A végrehajtó szerv módosítása megvan. Meg van határozva, hogy 50 ezer lakosig hány tagú lehet a képviselő testület. Ez alapján Topolya Községnek módosítani kellett, mi ezt megtettük. A KKT összetétele vagyis a képviselő száma ekkora községben 70 létszámú lehetett volna, de azt gondoltuk, hogy a gazdaságosság és a gyorsaság szempontjából is ez a megoldás az előnyös. A helyek leosztása így egyszerűbb és jobb lesz a helyi közösségek és falvak irányába is.”

Topolya
Kislinder Gábor

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.