Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Elfogták a feltételezett szoborrongálót

2020.07.30
16:57
Forrás
Pannon RTV
Zentán, a Városi Múzeum előtt lévő Dudás Gyula-szobrot rongálta meg téglával a gyanúsított, aki vélhetően erős alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Szoborrongálási kísérlet gyanújával fogott el a rendőrség egy személyt Zentán. Az elkövető július 25-én, szombaton, a kora délutáni órákban próbálta megrongálni a Városi Múzeum előtt lévő Dudás Gyula-szobrot. A gyanúsított feltételezhetően erősen ittas állapotban volt, és egy téglával több helyen erős ütést mért a szoborra. A parkban tartózkodó polgárok értesítették a rendőröket az esetről, akik elfogták az elkövetőt. Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere elmondta, a szabadkai Antal Öntödétől kértek szakvéleményt a rongálás anyagi értékének a megállapítására. Eszerint az okozott sérülések csak felületiek, szabad szemmel nem igazán észrevehetők. Két horpadás látható a szobor fején és hátán, illetve a kezében lévő gömb egyik íve horpadt be - részletezte a polgármester. A köztéri szobrok rongálását és a rongálás bármilyen módját mélységesen elítéljük – hangsúlyozta Czegledi Rudolf, aki azt is elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a szabadkai GPSmart Kft.-vel, kérték a felvételek másolatát és hozzáférési engedélyt kaptak az internetes távmegfigyeléshez. A megfigyelő rendszer működik, még folynak a munkálatok, hogy az informatikai adatbázisból kinyerjük a megfelelő információkat – nyilatkozta Zenta polgármestere.

szobor
szoborrongálás
Zenta
Dudás Gyula
Czegledi Rudolf
gyanúsított
elfogták

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.