Ugrás a tartalomra
Radiátor
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Elhalasztják a fűtési idény kezdetét Szabadkán

2018-10-16
07:18
2018-10-16
07:46
Forrás
VajdaságMA
Elhalasztják a fűtési idény kezdetét a változékony, illetve az elmúlt napok kifejezetten meleg időjárása miatt. Egyelőre nincs szükség arra, hogy beindítsák a rendszert - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A Szabadkai Távfűtőművek illetékesei elmondták, minden nap mérik a hőmérsékletet, és készen állnak az idény megkezdésére, amikor arra szükség lesz.

Szabadkán városi rendelet szabályozza, hogy mikortól kell megkezdeni a távfűtést. Ha október 1. után három napon át 21 órakor 12 Celsius fok alatti hőmérsékletet mérnek, akkor másnap meg kell kezdeni a fűtést. Ha viszont a hőmérséklet meghaladja a 14 fokot, akkor nincs szükség a rendszer beindítására. Az időjárás-előrejelzések szerint ezen a hétvégén kezdődik a lehűlés, ezért elképzelhető, hogy hamarosan beindítják majd a fűtést.

Szabadka
fűtési idény
fűtés

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.