Ugrás a tartalomra
Radiátor
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Elhalasztják a fűtési idény kezdetét Szabadkán

2018-10-16
07:18
2018-10-16
07:46
Forrás
VajdaságMA
Elhalasztják a fűtési idény kezdetét a változékony, illetve az elmúlt napok kifejezetten meleg időjárása miatt. Egyelőre nincs szükség arra, hogy beindítsák a rendszert - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A Szabadkai Távfűtőművek illetékesei elmondták, minden nap mérik a hőmérsékletet, és készen állnak az idény megkezdésére, amikor arra szükség lesz.

Szabadkán városi rendelet szabályozza, hogy mikortól kell megkezdeni a távfűtést. Ha október 1. után három napon át 21 órakor 12 Celsius fok alatti hőmérsékletet mérnek, akkor másnap meg kell kezdeni a fűtést. Ha viszont a hőmérséklet meghaladja a 14 fokot, akkor nincs szükség a rendszer beindítására. Az időjárás-előrejelzések szerint ezen a hétvégén kezdődik a lehűlés, ezért elképzelhető, hogy hamarosan beindítják majd a fűtést.

Szabadka
fűtési idény
fűtés

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.