Ugrás a tartalomra
A központ terve
Pannon RTV

Elhelyezték a palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét

2018-12-15
16:00
2018-12-15
17:55
Forrás
Pannon RTV
A komplexum felépítésével az idegenforgalmat kívánják fellendíteni az üdülőtelepen.

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.

Teszik le az alapkövet

Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója mutatta be az Aquapark makettjét az önkormányzati, tartományi és köztársasági képviselőknek. Ezután Igor Mirović, Bogdan Laban és Rasim Ljajić elhelyezték a központ alapkövét. A bontás már javában zajlik, most pedig a konkrét építkezés is elkezdődik. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, ez egy hatalmas lépés afelé, hogy Palics és Szabadka visszakerüljön Szerbia és a térség turisztikai térképére. „Büszke vagyok arra, hogy mi, mint helyi önkormányzat, együtt, a köztársasági elnök, a köztársasági és a tartományi kormány hatalmas támogatásával elindítottuk ezt a projektet, amely nagyban segíti majd Szabadka gazdaságát, Szerbia gazdaságát, magasabbak lesznek a jövedelmek, több turista látogat majd a fürdőhelyre, és ezzel színvonalasabb életet biztosít mindenki számára.”

Bontanak a gépek

Talán ez az utolsó pillanat, hogy valamit tegyünk Palicson, és megmentsük turisztikai úti célként - jelentette ki Rasim Ljajić. A szerb idegenforgalmi miniszter hozzátette, egyre kevesebb turista látogat Palicsra, ezen szeretnének változtatni. „Az idelátogatók számának tekintetében Palics a negyedik helyen áll a többi szerbiai fürdőhelyhez viszonyítva, a megvalósult vendégéjszakák száma tekintetében pedig csak a 14. helyen. Ez is, sajnos, azt az ellentmondást mutatja, amely Palics lehetőségei és potenciáljai, valamint a megvalósított eredmények között van. Ezért épül ez a nagy turisztikai komplexum, amely biztosan kihasználja majd ezeket a potenciálokat és az eredmények sokkal jobbak lesznek.”

Terepszemle

Igor Mirović tartományi kormányelnök szerint ez a projekt is jól mutatja, hogy a közös fellépés konkrét eredményeket hoz. „A projekt értéke több mint egymilliárd dinár és amikor két év múlva befejezzük, hiszem, ahogyan a miniszter úr is mondta, új potenciálok lesznek nemcsak Palicson és Szabadkán, hanem Szerbia északi részén is. Elég sok munka van a tó tisztítása körül is, a kommunális infrastruktúra rendezése körül, és folytatni fogjuk az elkezdett munkák megvalósítását.”

Mirović hozzátette, folytatják a munkálatokat az Y-ágon és a Szabadkai Népszínház épületén, de más projekteket is folytatnak, amelyek Szabadka, Vajdaság és Szerbia fejlődését szolgálják.

A központ telke

A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül majd el, öt kinti és öt fedett medencével, valamint wellness és spa tartalmakkal várja majd a látogatókat. Palicsnak eddig is megvolt a vonzereje, de nem voltak olyan üdülési lehetőségek, amelyek itt tartották volna az embereket - mondta az eseményen Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ezzel a beruházással Palics versenyképes lesz, és nem kell külföldre utazni az ilyen tartalmakért. „Fontos ez a beruházás azért is, mert funkcióba helyezi mindazokat a kapacitásokat, amelyekbe az emberek elég sok pénzt öltek az elmúlt évtizedekben várakozva arra a napra, ami gyakorlatilag ma itt bekövetkezett, ugyanis az a szándék, és mindenkinek az az érdeke, hogy egyrészről a szabadkaiaknak legyen egy plusz ok, ami miatt Palicsra jönnek, de ugyanakkor minél többen legyenek olyanok, akik egy napot, vagy egy hétvégét is itt tudnak tölteni.”

A már megkezdett projektekről Pásztor azt mondta, a jövő évi köztársasági, tartományi és önkormányzati költségvetésben elkülönítették az eszközöket a megkezdett projektek folytatására, illetve befejezésére.

Palics
Aquapark és Wellnessközpont
alapkőletétel
Igor Mirović
Pásztor István
Bogdan Laban
Rasim Ljajić

Most

13:34, Frissítve: 13:47

A vihar aratott Ludason

Tart a múlt heti viharkárok felszámolása Ludason. Az erős széllökések és a csapadék leginkább a mezőgazdaságban, ezen belül is a kukoricaföldeken jelentett nagy veszteségeket.
10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.