Ugrás a tartalomra
A központ terve
Pannon RTV

Elhelyezték a palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét

2018-12-15
16:00
2018-12-15
17:55
Forrás
Pannon RTV
A komplexum felépítésével az idegenforgalmat kívánják fellendíteni az üdülőtelepen.

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.

Teszik le az alapkövet

Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója mutatta be az Aquapark makettjét az önkormányzati, tartományi és köztársasági képviselőknek. Ezután Igor Mirović, Bogdan Laban és Rasim Ljajić elhelyezték a központ alapkövét. A bontás már javában zajlik, most pedig a konkrét építkezés is elkezdődik. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, ez egy hatalmas lépés afelé, hogy Palics és Szabadka visszakerüljön Szerbia és a térség turisztikai térképére. „Büszke vagyok arra, hogy mi, mint helyi önkormányzat, együtt, a köztársasági elnök, a köztársasági és a tartományi kormány hatalmas támogatásával elindítottuk ezt a projektet, amely nagyban segíti majd Szabadka gazdaságát, Szerbia gazdaságát, magasabbak lesznek a jövedelmek, több turista látogat majd a fürdőhelyre, és ezzel színvonalasabb életet biztosít mindenki számára.”

Bontanak a gépek

Talán ez az utolsó pillanat, hogy valamit tegyünk Palicson, és megmentsük turisztikai úti célként - jelentette ki Rasim Ljajić. A szerb idegenforgalmi miniszter hozzátette, egyre kevesebb turista látogat Palicsra, ezen szeretnének változtatni. „Az idelátogatók számának tekintetében Palics a negyedik helyen áll a többi szerbiai fürdőhelyhez viszonyítva, a megvalósult vendégéjszakák száma tekintetében pedig csak a 14. helyen. Ez is, sajnos, azt az ellentmondást mutatja, amely Palics lehetőségei és potenciáljai, valamint a megvalósított eredmények között van. Ezért épül ez a nagy turisztikai komplexum, amely biztosan kihasználja majd ezeket a potenciálokat és az eredmények sokkal jobbak lesznek.”

Terepszemle

Igor Mirović tartományi kormányelnök szerint ez a projekt is jól mutatja, hogy a közös fellépés konkrét eredményeket hoz. „A projekt értéke több mint egymilliárd dinár és amikor két év múlva befejezzük, hiszem, ahogyan a miniszter úr is mondta, új potenciálok lesznek nemcsak Palicson és Szabadkán, hanem Szerbia északi részén is. Elég sok munka van a tó tisztítása körül is, a kommunális infrastruktúra rendezése körül, és folytatni fogjuk az elkezdett munkák megvalósítását.”

Mirović hozzátette, folytatják a munkálatokat az Y-ágon és a Szabadkai Népszínház épületén, de más projekteket is folytatnak, amelyek Szabadka, Vajdaság és Szerbia fejlődését szolgálják.

A központ telke

A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül majd el, öt kinti és öt fedett medencével, valamint wellness és spa tartalmakkal várja majd a látogatókat. Palicsnak eddig is megvolt a vonzereje, de nem voltak olyan üdülési lehetőségek, amelyek itt tartották volna az embereket - mondta az eseményen Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ezzel a beruházással Palics versenyképes lesz, és nem kell külföldre utazni az ilyen tartalmakért. „Fontos ez a beruházás azért is, mert funkcióba helyezi mindazokat a kapacitásokat, amelyekbe az emberek elég sok pénzt öltek az elmúlt évtizedekben várakozva arra a napra, ami gyakorlatilag ma itt bekövetkezett, ugyanis az a szándék, és mindenkinek az az érdeke, hogy egyrészről a szabadkaiaknak legyen egy plusz ok, ami miatt Palicsra jönnek, de ugyanakkor minél többen legyenek olyanok, akik egy napot, vagy egy hétvégét is itt tudnak tölteni.”

A már megkezdett projektekről Pásztor azt mondta, a jövő évi köztársasági, tartományi és önkormányzati költségvetésben elkülönítették az eszközöket a megkezdett projektek folytatására, illetve befejezésére.

Palics
Aquapark és Wellnessközpont
alapkőletétel
Igor Mirović
Pásztor István
Bogdan Laban
Rasim Ljajić

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.