Ugrás a tartalomra
pixabay/stocksnap

Elkülönítve fogadják a várandós nőket Újvidéken

2021-01-13
09:58
2021-01-13
10:14
Forrás
Magyar Szó
Újvidéken az újtelepi Covid-rendelőben ezentúl elkülönítve fogadják a koronavírussal fertőzött várandós nőket. A dél-bácskai körzetben ez az egyetlen olyan klinika, ahol kivizsgálják a koronavírusos várandós nőket.

Az újtelepi az egyetlen olyan klinika a tartományi székvárosban, ahol kivizsgálják a koronavírusos állapotos nőket. Jovana Paunković, az intézmény nőgyógyásza elmondta, a várandós nők a koronavírus enyhébb tüneteit tapasztalják. A legtöbb leendő kismamának nincs láza. Az újvidéki Covid-rendelőben személyre szabott azoknak a várandós nőknek a fogadása és kivizsgálása, akiknél jelentkeznek a koronavírus tünetei. Az újtelepi Covid-rendelőben munkanapokon és szombaton reggel 7 és délután fél 2 között fogadják a várandós pácienseket.

A múlt év első felében a leendő kismamák csupán hét százalékánál regisztrálták a koronavírus-fertőzést - mondta Paunković.

Újvidéken egyébként csak az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos betegeket.

varandós
koronavírus
Újvidék
Újtelep
egészségház

Most

13:15, Frissítve: 13:34

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.