Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elmaradnak Szabadkán a szervezett ortodox karácsonyváró programok

2021-01-02
17:04
Forrás
subotica.com
Nem szervezik meg a hagyományos tölgyfavágást, és az ágak égetését sem a korzón.

A járványhelyzet miatt idén elmaradnak Szabadkán a szervezett ortodox karácsonyváró programok a város központjában. A Szent Száva szerb kulturális központ és a szabadkai ortodox egyház idén nem szervezi meg a hagyományos tölgyfavágást a makkhetesi erdőben, és az ágak égetését sem a város főterén. Helyette online tartalmakat közvetítenek a kulturális központ YouTube-csatornáján.

Szabadka
ortodox karácsony
tölgyfa
tölgyfaégetés
elmarad

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.