Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainArchive

Elő a fényképezőgéppel!

2021.08.10
12:44
Fotópályázatot hirdet a topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár.

Topolya legmegkapóbb részleteit keresi idén is az önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár. Két kategóriában várják a fotókat, az egyik a Topolya arcai, a másik pedig a topolyai pillanatok. A pályázatra minden érdeklődő jelentkezhet. Korhatár nincs. A munkákat augusztus 15-ig lehet beküldeni.

Egy pályázó legfeljebb 5 digitális technikával készült, jó minőségű, nagy felbontású képet küldhet be. A fotókat CD-n a Juhász Erzsébet Könyvtárba kell beküldeni. Részletek a könyvtár Facebook-oldalán.

Az önkormányzat javaslatára az idén két díjat alapítanak. A legjobb dokumentumfotó kategóriában első alkalommal kerül majd kiosztásra az Egri József-plakett, a legjobb művészfotó kategóriában pedig a Rind István-plakett, így állítva emléket közösségünk két kiemelkedő fotográfusának.

A pályázat célja, hogy a tehetséges fotósok ne csak otthon, családi és baráti körben vagy a közösségi oldalakon mutassák meg fényképeiket, hanem legyen lehetőségük bemutatkozni a nagyközönség előtt is. A beküldött alkotásokon keresztül bemutathatják, miként látják Topolya szépségét, lakóinak életét, különleges pillanatait.

Bővebb információ a 711-725 vagy a 063/852-8543-as telefonszámon, a könyvtár honlapján: www.bibltop.org oldalon.

Topolya
Fotópályázat
zsűri

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:14, Frissítve: 19:21

Olcsóbb lett a disznóhús

Néhány hét alatt közel 100 dinárt a csökkent a sertés élő súlyának kilogrammonkénti ára. Jelenleg mintegy 200 dinárt adnak kilogrammjáért, viszont az ár naponta ingadozik.
16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.