Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Előtérben a foglalkoztatás növelése és a környezetvédelem Szabadkán

2023.02.01
12:03
2023.02.01
16:11
Forrás
Pannon RTV
Környezetvédelmi és foglalkoztatási akciótervekkel, valamint alapítványok működési terveivel kapcsolatos témák szerepelnek Szabadka Városi Képviselő-testületének holnapi ülésén. A bejelentés szerint 16 napirendi pontot vitatnak majd meg a képviselők.

Szabadka Város Képviselő-testületének idei második ülésén napirenden szerepel majd a 2023-as foglalkoztatási akcióterv is. Ennek köszönhetően Szabadka Város területén az elképzelések szerint 61 személy tud munkába állni - mondta sajtótájékoztatóján dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Három alpontja fog megvalósulni ennek az akciótervnek az idei év folyamán. Egyrészt a nehezen foglalkoztatható személyek munkába állása az egyik ilyen cél, a másik az önfoglalkoztatás, a harmadik a közmunka program keretén belül történő foglalkoztatás. Összesen 10 millió dinárt biztosít a város ezekre a célokra, és mellé a köztársasági munkaközvetítő még melléteszi a saját eszközeit.”

A többi között megvitatják a képviselők a város által létrehozott alapok és alapítványok jelentéseit és pénzügyi terveit is. Ezen kívül napirendre kerül a környezetvédelmi költségvetési alap eszközeinek idei évi felhasználása is - tette hozzá a VKT elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Szabadka VKT: „Ez azt jelenti, hogy holnap megteremtjük a jogalapot, és azt követően hamarosan kiírásra kerülnek a pályázatok. Különböző válfajaira vonatkozik majd a környezetvédelemnek, a természetvédelemtől kezdve a regionális hulladéktároló működésének biztosításán keresztül a monitoringon át, és így tovább. Mindezekre az ökológiai célokra összesen 178,2 millió dinárt biztosítunk a költségvetésben.”

Az ülést Nebojša Crnogorac, a VKT elnök-helyettese vezeti majd, mivel csütörtökön a köztársasági parlament is ülésezik a koszovói jelentés kapcsán, amelyen dr. Pásztor Bálint is részt vesz, mint a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Környezetvédelmi
akcióterv
Szabadka
Alapítvány
Városi Képviselő-testület
VMSZ
Dr. Pásztor Bálint

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű