Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elsősegélyverseny és katasztrófavédelmi gyakorlat Szabadkán

2022.05.21
15:22
2022.05.21
16:17
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a szabadkai Vöröskereszt, a Szabadkai Egészségügyi Középiskola és a helyi tűzoltóság szervezésében zajlott.

Városi elsősegélyversenyen és katasztrófavédelmi gyakorlaton mérhették össze tudásukat a Szabadkai Egészségügyi Középiskola diákjai. Az iskola 120 tanulója 20 csapatra bontva versenyzett, az első helyezést elért csoport pedig a továbbjutott a tartományi versenyre.

Pannon RTV

Sebők Zsolt, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Maga az elsősegélynyújtás része kellene, hogy legyen mindenki általános kultúrájának, hiszen bármikor, bármelyik embertársunk bajba kerülhet és jó, ha tudjuk ezt az alap dolgot, hogyan tudunk segíteni és ennek kapcsán, a Vöröskeresztnek nagyon régóta van programja, az 1960-as évek óta. Tehát konkrétan ez Szabadkáról indult valamikor. Ezt minden évben megszervezzük. Az utóbbi pár évben ez kimaradt a covid miatt, de most mindenki örömére ezt újra meg tudtuk szervezni.”

Szabadka
elsősegély
katasztrófavédelem
Sebők Zsolt

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.