Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Emelkednek a közműdíjak Magyarkanizsa községben

2022.11.24
13:57
2022.11.24
16:21
Forrás
Pannon RTV
A költségvetés módosításáról is döntöttek a Községi Képviselő-testület ülésén Magyarkanizsán.

Elmondták, hogy az év első felében a bevétel 61%-ban valósult meg, ami 141 millió dinárral több, mint a tavalyi év azonos időszakában megvalósult bevétel. A kiadás 812 millió dinárt tett ki, ami 63,6%-os megvalósulást jelent. Elmondták továbbá, hogy a projektek összege 120 millió dinárt tett ki, valamint azt is, hogy a költségek 203 millió dinárral magasabbak a tavalyinál.

Az ülésen emellett elfogadták a közúti biztonságról szóló jelentést is, amiből kiderült, hogy 37 baleset volt a község területén a januári-júniusi időszakban.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „2023 januárjától emelkedni fognak a közműdíjak is. A szemétkihordás, az ivóvíz-szolgáltatás és szennyvízelvezetés, valamint a Kommunalac Kommunális Szolgáltató Vállalat díjai is. A lakosságot érintő áremelések 10 és 15% közöttiek lesznek. Ki kell emelni, hogy a környező községekhez képest az árak az emelés után is maximálisan a középmezőnyben, középkategóriában vannak, de több helyen továbbra is a legolcsóbb községek között vagyunk.”

Magyarkanizsa
kkt
közműdíj
költségvetés
Pletikoszity Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű