Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Energiatakarékosabb intézménnyé vált a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola

2021.10.08
13:12
2021.10.08
16:33
Forrás
Pannon RTV
Az intézményben felújították a villamosvezetéket, illetve száz új lámpát is felszereltek. A beruházást a Tartományi Oktatási Titkárság támogatta.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Kreatívan telt a gyermekhét a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában. A diákok büszkén mutatták meg rajzaikat dr. Pásztor Bálintnak, a szabadkai VKT elnökének és Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkárnak. A kiállításon kívül a felújított villamosvezetéknek, az energiatakarékos izzóknak is örülhetnek a diákok és az intézmény dolgozói egyaránt.

Bognár Beáta, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatója kiemelte: „Sikerült a régi világítótestek egy részét kicserélnünk energiatakarékos led világítótestekre. Összesen száz ilyen világítótestről van szó. Ezek a munkálatok a tervdokumentációban előlátott munkálatok első szakaszát jelentik. Még négy ilyen szakasz vár megvalósításra.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A beruházás 2 millió dinárból valósult meg a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság jóvoltából – emelte ki Szakállas Zsolt az illetékes tartományi titkár. Hozzátette: „Nagyon fontos, hogy az iskolaigazgatók elkészítsék a projekteket, konkrét terveik legyenek. Tudják, hogy melyek azok a prioritások, amiket szeretnének a következő 5 évben megvalósítani az iskolában. Így amikor kiírásra kerülnek a pályázatok, akkor már kész dokumentációval rendelkeznek és mindig sikeresen tudnak majd pályázni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, ez az intézmény az egyik leggyorsabban fejlődő iskola a városban. A szabadkai VKT elnöke hangsúlyozta, számos pályázási lehetőség áll rendelkezésre.

„Ha az elmúlt éveket vesszük alapul, akkor elmondhatom, hogy belföldi eszközökből 14 millió dinár értékben sikerült beruházásokat megvalósítani, és nagyon hasonló összegben anyaországi támogatásnak köszönhetően is valósultak meg beruházások az MNT közbenjárásának köszönhetően.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Majsai Úti Általános Iskolának egyébként 620 diákja és 82 dolgozója van.

Szabadka
Dr. Pásztor Bálint
Szakállas Zsolt
Bognár Beáta
Majsai Úti Általános Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.