Ugrás a tartalomra

Ép testben ép lélek

2022.06.14
14:01
2022.06.14
16:11
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak interaktív gyermekfoglalkozást az óbecsei Than Emlékházban. A program keretében sportvetélkedővel meg is mozgatták egy kicsit a diákokat, akik az egészséges táplálkozásról is hallhattak egy előadást.

Sorjátékkal vetélkedtek egymással a Than Emlékház udvarán az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola hetedikes diákjai. A tantermi oktatásból kiszakadva jól esett nekik a mozgás. Akadt közöttük olyan, aki a tornaórákról örökre felmentetné magát, de olyan is, aki rendszeresen sportol.

Szirbik Zalán évekig focizott, jelenleg kajakozik, amivel többször ért el dobogós helyezést. Szeret a vízen lenni. „Kicsit olyan erdős érzés fog el bennünket, ami nagyon jó. Több állattal is találkoztunk már, volt olyan, hogy vaddisznót láttunk. Szóval én nagyon szeretem, mellette egészséges is, és a társaság is szuper.”

A rendszeres mozgás mellett az is nagyon fontos, hogy az egészségtelen nassolnivalók és üdítők helyett inkább a friss gyümölcsöt válasszák a diákok. Szőke Ottó testnevelő tanár erre is tanítja az iskolásokat. „Ezek a termékek általában nagy kalóriatartalmúak, kevés bennük a hasznos anyag a szervezetnek, ezért próbáljuk a gyerekeket ilyen előadás-sorozatokkal arra késztetni, hogy nem azt mondjuk, hogy nem kell ilyet enni, de inkább a gyümölcsökhöz nyúljanak.”

Dr. Koncz Gyula Péterrévén dolgozik általános szakorvosként, a páciensei között minden korosztály megtalálható. Tapasztalatai szerint a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány a gyerekek fizikai és pszichikai fejlődésére is kihat. A sorverseny után ő erről beszélt a diákoknak. „Az elhízott gyerekekből elhízott felnőttek lesznek, akik utána már szembenéznek különböző betegségekkel, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, különböző daganatos betegségek.”

A Than Fivérek Értelmiségi Kör programját az óbecsei önkormányzat támogatta.

Than Emlékház
Óbecse

Most

14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.