Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ép testben ép lélek

2022.08.10
14:21
2022.08.10
16:37
Forrás
Pannon RTV
Ez a jelmondata annak az Egészségfesztiválnak, amelyet most vasárnap tartanak Palicson és Szabadkán.

A műhelymunkákra és előadásokra a kicsiket és a nagyokat egyaránt várják a szervezők délelőtt tíz és este hét óra között. Az esemény célja, hogy az emberek figyelmét felhívja a mozgás, illetve a sportolás fontosságára, egészségre gyakorolt pozitív hatására. Egyebek mellett az érdeklődők egészséges életmódról, pszichoaktív szerek veszélyeiről hallhatnak majd előadást.

A helyszínen egyébként a sportolási lehetőségek mellett a szabadkai Közegészségügyi Intézet elsősegély-oktatást is tart majd a résztvevőknek.

Pannon RTV

Sanja Canepa, a belgrádi Helyes Életmód Egyesület elnöke: "A fesztivál neve summer health, vagyis nyári egészség fesztivál. Az ötletet és víziót az önök városa ihlette, Szabadka és Palics szépsége. Az általuk kínált lehetőségeknek köszönhetően a metabolikus triatlon is a programok egyike. Ez azt jelenti, hogy az emberek gyaloglással, úszással beindíthatják az anyagcseréjüket, két úszómedence is rendelkezésükre áll, a résztvevők kerékpározhatnak és oktatást is tartunk."

egészségfesztivál
Palics
sport
táplálkozás

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.