Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Épül a kerékpárút Királyhalmon

2019-08-23
14:17
2019-08-23
17:27
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a 4,9 kilométer hosszú kerékpárút építése Királyhalmon az Opti-Bike projekt keretében.

A határszakasz optimalizálása, illetve a kerékpárutak tervezése és építése magyar-szerb határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg. Hamarosan Kelebián is újabb 3 kilométeres szakasszal bővül a már meglévő kerékpárút. A magyar partnervárosok Ásotthalom és Tompa. Az Opti-Bike projekt összköltségvetése 2 és fél millió euró, ebből 85 százalékot az Európai Unió biztosított.

A kivitelező már elkezdte az országhatárig vezető, 4,9 kilométer hosszú kerékpárút építését Királyhalmon. A helybéliek örülnek a beruházásnak.

Petrik Ilona és a gyerekek: „A gyerekek miatt is, meg az idősek miatt is jó lesz, nagyon jó. Elég nagy itt a forgalom most már, ahogy a határról is mennek. Nagyon jó lesz ez.”

„Nagyon szeretünk biciklizni, iskolába menet is jó lesz az új út. Nem kell majd átmenni az iskolánál a betonon, a forgalmas úton.”

Hamarosan Kelebián is megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, ahol a határon átnyúló együttműködési program keretében újabb 3 km hosszú kerékpárút épül egészen az országhatárig. A két partnertelepülés közül Tompa már elkezdte a kivitelezési munkálatokat, Ásotthalom pedig kiírta a közbeszerzési eljárást.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Szabadka Város Tanácsa: „A projekt összköltségvetése 2 és fél millió euró, ebből 85 százalékot az Európai Unió támogatásaként kaptunk meg, 15 százalékot pedig önrészként tettünk hozzá. Ami fontos még elmondani, hogy az Opti-Bike keretében 25 kilométernyi kerékpárút tervdokumentációját fogjuk elkészíteni, és a közeljövőben a támogatásokra pályázni fogunk.”

Az illetékes hozzátette, a közbeszerzési eljárást követően Szabadka Önkormányzata a kivitelezéssel a bajmoki Dubrava vállalatot bízta meg.

Királyhalom
kerékpárút
bicikli
kerékpár
bicikliút
Újhelyi Ákos

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.