Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Épül a kerékpárút Királyhalmon

2019-08-23
14:17
2019-08-23
17:27
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a 4,9 kilométer hosszú kerékpárút építése Királyhalmon az Opti-Bike projekt keretében.

A határszakasz optimalizálása, illetve a kerékpárutak tervezése és építése magyar-szerb határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg. Hamarosan Kelebián is újabb 3 kilométeres szakasszal bővül a már meglévő kerékpárút. A magyar partnervárosok Ásotthalom és Tompa. Az Opti-Bike projekt összköltségvetése 2 és fél millió euró, ebből 85 százalékot az Európai Unió biztosított.

A kivitelező már elkezdte az országhatárig vezető, 4,9 kilométer hosszú kerékpárút építését Királyhalmon. A helybéliek örülnek a beruházásnak.

Petrik Ilona és a gyerekek: „A gyerekek miatt is, meg az idősek miatt is jó lesz, nagyon jó. Elég nagy itt a forgalom most már, ahogy a határról is mennek. Nagyon jó lesz ez.”

„Nagyon szeretünk biciklizni, iskolába menet is jó lesz az új út. Nem kell majd átmenni az iskolánál a betonon, a forgalmas úton.”

Hamarosan Kelebián is megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, ahol a határon átnyúló együttműködési program keretében újabb 3 km hosszú kerékpárút épül egészen az országhatárig. A két partnertelepülés közül Tompa már elkezdte a kivitelezési munkálatokat, Ásotthalom pedig kiírta a közbeszerzési eljárást.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Szabadka Város Tanácsa: „A projekt összköltségvetése 2 és fél millió euró, ebből 85 százalékot az Európai Unió támogatásaként kaptunk meg, 15 százalékot pedig önrészként tettünk hozzá. Ami fontos még elmondani, hogy az Opti-Bike keretében 25 kilométernyi kerékpárút tervdokumentációját fogjuk elkészíteni, és a közeljövőben a támogatásokra pályázni fogunk.”

Az illetékes hozzátette, a közbeszerzési eljárást követően Szabadka Önkormányzata a kivitelezéssel a bajmoki Dubrava vállalatot bízta meg.

Királyhalom
kerékpárút
bicikli
kerékpár
bicikliút
Újhelyi Ákos

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.