Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Épül a topolyai fürdőkomplexum

2019-03-05
15:39
2019-03-05
17:39
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a topolyai fedett medencés fürdőkomplexum építése. A fürdő teljes kiépítése 810 millió dinárba kerül, ennek nagy részét a topolyai önkormányzat biztosítja.

A munkálatokat ma megtekintették az önkormányzati vezetés képviselői.

Megérkeztek a munkagépek Topolya központjába. A régi Vénusz rekreációs központ helyén egy új, korszerű fedett medencés komplexum épül.

Apró István, Topolya: „Ennek a változásnak csak örülni lehet, és a topolyai nép büszke lehet arra, hogy a régi fürdő újra fog működni, úgyhogy ez mindenkinek jó lesz, főleg a fiataloknak lesz a legjobb.”

25x21 méteres úszómedence, 12x8 méteres gyermekmedence, egy körmedence és egyéb tartalmak is szerepelnek a tervekben. A fürdő a leendő TSC Labdarúgó Akadémia központi pályájával is összeköttetésben lesz.

Marija Marković, a kivitelező cég képviselője, Újvidék: „Jelenleg folynak az előkészületek, ezek után kezdjük a földmunkálatokat, a vasbeton munkálatokat, valamint ezekkel párhuzamosan a beépítési munkálatokat.”

A fürdő teljes kiépítése 810 millió dinár, ennek nagy részét a topolyai önkormányzat biztosítja. A fürdő környékének rendezésére a 2018-as év végén a köztársasági költségvetési tartalékból 60 millió dináros támogatást kapott Topolya.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „446 millió összegben az első fázis, ahogy mondtam. A második fázis a gépészeti és az infrastruktúrára kellene és a beszerelésekre a működtetésben, tehát a belső felszerelésre, ez pedig a következő 360 millió dinár, ami a külső térrendezést is tartalmazza és ez így 810 millió.”

A tervek szerint 2020 végére elkészül az új topolyai fedett medencés fürdőkomplexum.

Topolya
medence
Kislinder Gábor

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.