Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Épül a wellnessközpont Palicson

2019-02-20
10:06
2019-02-20
16:17
Forrás
Pannon RTV
Június elejére befejeződhet a palicsi wellnessközpont munkálatainak első fázisa. Az alapkőletétel óta folyamatosan zajlanak a munkálatok.

Az építkezési terület 44 ezer négyzetméter, amelyen belül öt kinti medence és zöld övezetek is helyet kapnak majd. Ezen kívül lesz egy fedett rész is, ahol szintén 5 medence és számos spa-szolgáltatás várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A beruházás összértéke több mint egymilliárd dinár.

Épül a wellnessközpont Palicson. Jelenleg is zajlanak a munkálatok.

A Stefanović család szinte minden nyarát Palicson tölti. Nagy öröm számukra, hogy egy wellnessközponttal is bővül a Palicsi-tó környéke.

Stefanović Szilvia: „Reméljük, hogy lesznek csúszdák, a gyerekek miatt. Reméljük, hogy lesznek különböző medencék, úgyis hallottam, hogy wellness is lesz.”

Az idősebb korosztály számára is könnyebb lenne, ha Magyarország helyett a lakóhelyükhöz közel pihenhetnének - mondta Matus Huzsvár Mária. Ezzel megspórolnák a várakozást a határon: „Hiányzik már egy Palicson, ide már 1800 nem tudom hányban fürdeni jártak Pestről, most mi járunk ugye Mórahalomra, mert itt nincsen.”

Jelenleg a terep teljes előkészítése zajlik, amely magába foglalja a talaj kiegyenlítését, valamint az elöregedett, kiszáradt fák eltávolítását. A helyükre újabb fákat, bokrokat telepítenek majd. A kinti részen 5 medence lesz, ebbe beletartozik a már meglévő termálmedence is, amit szintén felújítanak - nyilatkozta Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója: „Ehhez hozzáadunk még négy medencét - ezen a részen kívül - a felnőttek számára, és lesz még egy kis medence a gyerekeknek, amelyen most is dolgozunk. Két medence csúszdával is el lesz látva. Tehát rengeteg dolog lesz a kinti részen, ebből öt medence lesz. Lesz elég vízfelület. A második fázisban tervezzük a fedett rész, azaz a spa központ munkálatait, öt medencével, tepidáriummal, és egy teljes benti wellnessközponttal.”

A projekt első fázisára 175 napot láttak elő. Ennek alapján június elejére kellene, hogy elkészüljenek. Az igazgató azonban elmondta, hogy ezek a munkálatok várhatóan már április végére befejeződhetnek.

Palics
wellnessközpont
Nebojša Daraboš

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.