Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Épületenergetikai fejlesztések Szabadkán

2021.03.05
16:07
2021.03.05
17:54
Forrás
Pannon RTV
Az Energy efficient public power elnevezésű projektet mutatták be a Szabadkai Városháza dísztermében. Egy szerb-horvát IPA-projektben Szabadka és Satnica Đakovačka önkormányzata működik együtt.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A céljuk, hogy napelemes rendszereket építsenek ki, valamint a középületeket energiahatékonyabbá tegyék. A projekt két éve tart, összértéke pedig 1 millió 420 ezer euró. Ebből Szabadkán 727 ezer eurót fordítanak majd 9 középület fejlesztésére. Idén márciustól novemberig egyebek mellett az Új városháza, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola és a Harcosok sorakozója lakótelepen levő medence épületét korszerűsítik.

Božidarka Golubović, projektmenedzser: „A projekt keretében Szabadkán két iskola energiahatékonyságát értük el. A szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola épületén csütörtökön fejeztük be a munkálatokat. Az iskola nyílászáróit cseréltük ki, ezzel az épületet energiahatékonyabbá tettük. A Matko Vuković Általános Iskola a második olyan iskola, amelynek energiahatékonyságán szeretnénk javítani. Körülbelül 15 napon belül fejeződnek majd be ott a munkálatok. A két iskolán elvégzett munkálatok összértéke mintegy 150 ezer euró.”

Energy efficient public power
IPA-projekt
Szabadka

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.