Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Értékes adományok a Magyarkanizsai Egészségháznak

2022.02.11
14:21
2022.02.11
16:42
Forrás
Pannon RTV
Közel egymillió dinár értékben adományozott különböző egészségügyi felszereléseket az építőanyagok gyártásával foglalkozó Wienerberger Kft. a Magyarkanizsai Egészségháznak. Az új felszerelések a helyi covid-rendelőben kapnak helyet.

A magyarkanizsai Egészségházban vették át azt az adományt, amit a Wienerberger Kft. szánt a helyi covid-rendelőbe. A megvásárolt eszközök értéke közel egymillió dinárt tesz ki.

 Lakanović Tünde, HR munkatárs, Wienerberger Kft., Magyarkanizsa: „Kihívásokkal teli az egészségügyben is manapság és ugyancsak nálunk a cégben is a munka, a covid-helyzet miatt. A Wienerberger mint cég, mindig is arra törekedett, hogy növeljük az emberek életminőségét. Ebbe beletartozik az egészségügyi ellátás is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A felszerelést a Wienerberger vállalat a Magyarkanizsai Egészségházzal egyeztetve vásárolta meg. Az eszközöket a covid-rendelőben és a sürgősségi ellátás során is használni fogják majd.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Az adomány négy pulzoximéterből áll, ami a vérben méri, hogy mennyi oxigén tartalma van, ami igen fontos a diagnosztizálásban, első alkalommal a betegnél. Illetve érkezett két oxigénkoncentrátor, amit akkor használunk, amikor már fullad a beteg és segíteni kell a lélegeztetésben. Ez mellett pedig még egy EKG-t és egy defibrillátort is kaptunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az igazgató hozzátette, jelenleg leterhelt a helyi covid-rendelő, hiszen van, hogy naponta 20-30 új fertőzöttet is regisztrálnak.

Magyarkanizsa
egészségház
Dr. Gyólay Karolina
covid-rendelő

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű