Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Értékes beruházások a Cnesában

2022.01.17
17:53
2022.01.17
19:49
Forrás
Pannon RTV
Értékes műszaki felszereléssel gazdagodott a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, valamint megújult a Művészetek Házának pinceklubja is.
Pannon RTV

A beruházások a Cultcap – A természeti és kulturális értékek megőrzése Szeged és Magyarkanizsa térségében elnevezésű programnak köszönhetően valósultak meg. A program nemcsak eszközvásárlásokat, hanem infrastrukturális beruházásokat is magába foglal. Mikrofonokkal, mikrofon-állvánnyal, erősítőkkel, fény- és hangfalakkal, valamint táncszőnyeggel gazdagodott az intézmény, ezek értéke mintegy 5 millió dinár.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa: „A színházaink már modern felszerelésekkel dolgoznak és, amikor vendégszereplés van, akkor ezeket az eszközöket nem kell magukkal hozniuk, könnyebben tudnak mozogni, és az ott készült műveket tudjuk technikailag támogatni. Természetesen minden magyarkanizsai fellépő egyesület is, illetve a néptáncon kezdve a zeneiskolán át használni tudják ezeket a berendezéseket.”

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Sarnyai Károly

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.