Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Értékes felszerelést kapott a Műszaki Iskola

2022.08.09
17:30
2022.08.09
19:15
Forrás
Pannon RTV
A gyakorlati órákhoz szükséges munkaeszközöket és egyéb felszerelést kapott a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola a szabadkai Flender vállalattól, 742 ezer dinár értékben.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ezzel segítik a duális oktatást, amely az elméleti tudás mellett gyakorlati felkészültséget ad a diákok számára. Sztarek Lilla, az Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatóhelyettese elmondta, fontos, hogy a fiatalok a diploma megszerzését követően azonnal el tudjanak helyezkedni a kívánt szakmájukban, és helyt tudjanak állni a megfelelő tudás birtokában.

„Iskolánk 2014-óta szorosan együttműködik a Flender, akkoriban a Siemens vállalattal. A duális képzést vettük célul. Elsősorban gépészet és fémfeldolgozás munkaterületen működünk együtt. Ugyanakkor az elektrotechnikai területen is villanyszerelőket képzünk duális képzéssel. A gépészeten pedig lakatos és hegesztők, operátorokat képezünk az ő segítségükkel együtt."

Műszaki Iskola
Ivan Sarić

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.