Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Évtizedek óta megkeseríti Drea lakosainak életét az illegális szemétlerakó

2021.03.10
14:51
2021.03.10
16:25
Forrás
Pannon RTV
Hasonló gondokkal küzd Óbecse község minden települése. Az önkormányzatnak saját pénze nincs a probléma megoldására, pályázati támogatással szeretnének tartós megoldást találni erre a gondra.

Hiába van sárrázó az úton, a traktor csak az utolsó pár méteren tud haladni rajta. A Dreánál lévő sárrázó nagy részét és a mellette lévő magánparcellák egy részét is szemét borítja.

Szabó Erzsébet, Drea: „A legnagyobb gond az, hogy az állattetemeket kihordják ide, és amikor jó idő van, fúj a szél befelé a faluba, nagyon érzik a szag. Nem lehet meglenni az udvarokban, ez nem jó az egészség szempontjából sem.”

A Topolyai út mellett, épp a Dreára elágazó úttal szemben lévő illegális szemétlerakó hosszú évek óta megkeseríti az itt élők életét. Gyakran más településekről is hoznak ide szemetet.

Daliborka Popov, titkár, Drea HK: „Nagyon sokan hordják Óbecséről, Topolyáról, Szenttamásról, Gunarasról. Ott is vannak szeméttelepek, de könnyebb itt az út mellé kifordítani. Kutyákat dobálnak ki. A falu tele van kutyával, amikor sötét van, a gyerekek nem mehetnek ki az utcára, mert annyi kutya van, hogy nem tudunk velük mit csinálni.”

Ilyen illegális szemétlerakó a község minden településénél van. Az óbecsei Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. ezekért nem, csak a háztartási hulladék elviteléért és a városi Botra szeméttelepért felel. Megoldási javaslatot azonban már tettek a probléma megoldására.

Fejes Zoltán, igazgató, Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.: „Kamerát oda lehet állítani, a kamera mindent rögzít. Minden megmarad a szerveren, a felügyelőség láthatja, hogy ki vitte a szemetet, megvan a rendszámtábla, a személy. Indítsanak eljárást ellenük, hogy többet ne vigyék oda a polgárok.”

Az illegális szemétlerakók bekamerázására és felszámolására az óbecsei önkormányzatnak saját forrása nincs, pályázati pénzekből szeretnék megoldani ezt a problémát.

Óbecse
Drea
szemét
szemétlerakó

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.