Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Évtizedek óta megkeseríti Drea lakosainak életét az illegális szemétlerakó

2021.03.10
14:51
2021.03.10
16:25
Forrás
Pannon RTV
Hasonló gondokkal küzd Óbecse község minden települése. Az önkormányzatnak saját pénze nincs a probléma megoldására, pályázati támogatással szeretnének tartós megoldást találni erre a gondra.

Hiába van sárrázó az úton, a traktor csak az utolsó pár méteren tud haladni rajta. A Dreánál lévő sárrázó nagy részét és a mellette lévő magánparcellák egy részét is szemét borítja.

Szabó Erzsébet, Drea: „A legnagyobb gond az, hogy az állattetemeket kihordják ide, és amikor jó idő van, fúj a szél befelé a faluba, nagyon érzik a szag. Nem lehet meglenni az udvarokban, ez nem jó az egészség szempontjából sem.”

A Topolyai út mellett, épp a Dreára elágazó úttal szemben lévő illegális szemétlerakó hosszú évek óta megkeseríti az itt élők életét. Gyakran más településekről is hoznak ide szemetet.

Daliborka Popov, titkár, Drea HK: „Nagyon sokan hordják Óbecséről, Topolyáról, Szenttamásról, Gunarasról. Ott is vannak szeméttelepek, de könnyebb itt az út mellé kifordítani. Kutyákat dobálnak ki. A falu tele van kutyával, amikor sötét van, a gyerekek nem mehetnek ki az utcára, mert annyi kutya van, hogy nem tudunk velük mit csinálni.”

Ilyen illegális szemétlerakó a község minden településénél van. Az óbecsei Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. ezekért nem, csak a háztartási hulladék elviteléért és a városi Botra szeméttelepért felel. Megoldási javaslatot azonban már tettek a probléma megoldására.

Fejes Zoltán, igazgató, Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.: „Kamerát oda lehet állítani, a kamera mindent rögzít. Minden megmarad a szerveren, a felügyelőség láthatja, hogy ki vitte a szemetet, megvan a rendszámtábla, a személy. Indítsanak eljárást ellenük, hogy többet ne vigyék oda a polgárok.”

Az illegális szemétlerakók bekamerázására és felszámolására az óbecsei önkormányzatnak saját forrása nincs, pályázati pénzekből szeretnék megoldani ezt a problémát.

Óbecse
Drea
szemét
szemétlerakó

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.